Transgendermisstänkt greps i Bangkok för att ha lurat utlänningar för hundratusentals baht

Bangkok -

En thailändsk transperson, som endast nämnts i pressen som U-Thai, 45, greps i Suan Luang-distriktet i Bangkok i går, den 12 november, för påstådda bedrägerier mot utländska turister, särskilt japanska affärsmän, i mer än 10 år.

Gripandet ägde rum efter en arresteringsorder som utfärdades i januari 2020, som säger att den misstänkte hade lurat ett antal japanska turister genom att presentera sig som en taiwanesisk person och erbjuda tjänster som reseguide runt huvudstaden innan han enligt uppgift bad offret om pengar. hävdade att den misstänkte hade förlorat alla sina pengar och pass.

Den misstänkte skulle upprepade gånger begära pengar tills offret motvilligt gick med och sedan på mystiskt sätt försvann och blev oåtkomlig efter att pengarna skickats.

Överraskande nog har U-Thai arresterats fem gånger och hållits i fängelse tre gånger under 2012, 2015 och 2019 för anklagelser om bedrägeri, inbrott och rån mot mer än 70 japanska offer som totalt har förlorat över 6,000,000 XNUMX XNUMX baht i skadestånd. , enligt polisens register.

Den misstänkte släpptes nyligen den 1 augusti och har fortsatt att begå ett liknande brott mot ytterligare tio japanska offer som naivt hade spenderat mer än 300,000 XNUMX baht på den påstådda stölden.

Poliserna i Suan Luang har nu åtalat den misstänkte för att ha lurat en annan person genom att utge sig för att vara en annan. U-Thai kommer att överföras till Thong Lor polisstation för förhör och rättsliga förfaranden. Foto: Immigration Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/