Thailändsk medborgare greps i Phetchabun-provinsen i dag för att ha mördat nyzeeländare i Pattaya-området 2006

Phetchabun –

En 40-årig thailändsk medborgare greps i Khaokho-distriktet i Phetchabun i morse den 14 november för att ha mördat en nyzeeländsk affärsman med en pistol i Pattaya-området 2006.

Den påstådda skytten Pokpong Chulaphong eftersöktes av Pattaya-polisen efter arresteringsordern som utfärdades den 22 april 2006, eftersom han var en av de tre misstänkta som enligt uppgift mördade Stephen Geoffrey Miller på en golfdriving range i Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen.

Enligt polisens uttalande anlitades Pokpong och hans vän, Warawathip Kasawong, av Stephens fru, Jintana Wichachai, för att begå ett mord på sin egen man eftersom hon enligt uppgift blev fysiskt överfallen dagligen och hotades att ha alla sina tillgångar. gett av honom borttagen.

Paret arbetade, enligt polisen, illegalt för att producera och exportera förfalskade steroider för kunder utomlands och Jintana var ansvarig för att leverera dem till utlänningar och för att samla in pengar. De hade enligt uppgift ofta bråkat tills Stephen hotade att beslagta alla hennes ägodelar, vilket väckte ilska mot hans fru och ledde så småningom till mord.

Gripandet och den utökade utredningen av Jintana och Warawathip 2006 avslöjade att den påstådda tredje mördaren hade flytt för att gömma sig och diskret bo i Phetchabun-området. Khaokho-poliser agerade i linje med arresteringsordern och tillfångatog Pokpong idag.

Till en början hade Pokpong förnekat alla polisanklagelser och hävdade att han inte var inblandad i mordet på utlänningen. Han kommer att överföras till Pattayas polisstation för ytterligare förhör och rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.