Läsare Talkback-resultat: Bör sjukförsäkringen vara obligatorisk efter att gränserna till Thailand öppnats igen?

Thailand-

Det är dags för vårt veckoinslag där vi lyfter fram våra läsares kommentarer kring en nyhetsvärdig fråga eller något av intresse för dem i Thailand och Pattaya överlag. Den här veckan frågade vi dig följande:

Läsare Talkback: Bör sjukförsäkringen förbli obligatorisk efter att gränserna till Thailand öppnat igen?

Vi fick många kommentarer, e-postmeddelanden och feedback. Låt oss ta en titt på några av de mest olika kommentarerna vi hade och se vad våra läsare tycker om den här frågan:

Du kan kommentera detta, förresten, om du ännu inte har gjort det, på flera sätt: Genom att skriva i kommentarerna nedan, kommentera på våra sociala mediekanaler som Facebook eller Twitter eller skicka oss ett mail på Pattayanewseditor@gmail.com. För din integritet använder vi endast förnamn när vi publicerar resultat i slutet av veckan.

JP M-Nej till obligatorisk sjukförsäkring !!! Verkar som en ursäkt för att berika de stora pojkarna som kontrollerar försäkringsbolaget.
Inga problem, jag behöver faktiskt mycket om glödlampan tänds. Visa dem bevis på att du har tagit ivermektin, vitamin D & B, vitamin C, NAC, etc.? Det skulle vara till gagn för alla.

Keith E: Definitivt inte, varför skulle folk tvingas köpa RIP OFF sjukförsäkring, människor över 72 kan inte ändå. Jag var nyligen tvungen att opereras för att ta bort en cancertumör från mitt tinning, den totala kostnaden (operation, sjukhusvistelse mediciner etc) var mycket mindre än ett års kostnad för sjukförsäkringen. Individers val.

Deon R-Samma regler som tidigare bör fortsätta, det är upp till varje person att ha sjukförsäkring, annars är det bara att betala när du behöver det på klinik eller sjukhus
Covid-nonsenset håller på att bli ett racket att tjäna pengar och jagar bara bort fler turister.
Regeringen är ett misslyckande för sin egen framgång, och alla deras restriktioner bör avbrytas, men ett covid-negativt certifikat måste uppvisas för att komma in för att tillfredsställa dem

Somchai C-Andra turismberoende länder har en helt annan strategi.
Till exempel tillhandahåller den dominikanska representanten gratis sjukvård för varje besökare om de blir sjuka av covid. Emirates täcker alla covid-relaterade medicinska kostnader för sina passagerare under deras vistelse i Dubai. Även för passagerare i ekonomiklass.
De vill locka resenärer i dessa svåra tider.
Det verkar som att den thailändska regeringen inte riktigt vill ha turister, de bryr sig inte om ekonomin och hur människor försörjer sig i landet.

Fadi M-De som tror att sjukförsäkring för Covids skull är obligatorisk är vanföreställningar. Bevis på vaccin, möjligen en nödvändighet men sjukförsäkring för $100K är minst sagt skrattretande.

Willi H-Absolut JA

Yun S-Thailands regering måste tänka på denna fråga i detalj. Om turister åker till andra länder istället för Thailand på grund av komplicerade och dyra försäkringssystem, kanske de vet att andra länder är bra för turister och kommer att rekommendera landet till sina vänner. Det betyder att många turister kommer att byta till andra länder. Så försäkringskraven är inte det bästa sättet.

Nigel W-Som en expat som har bott här i 7 år, hör jag ofta att folk pratar öppet om att de inte har någon sjukförsäkring när de är i Thailand. Många av dessa människor är 70+ och har kända medicinska problem. Alla sjukdomar som drabbats under vistelsen skapar extra arbete på sjukhusen, med vissa människor som inte kan betala sina räkningar. Detta leder utan tvekan till en ökad kostnad för de hederliga medborgare som bor här.
Dessutom, med trafikproblem och överflöd av olyckor, ineffektiv tillämpning av att bära hjälm, skadas många människor i motorcykelolyckor och behandlas på sjukhus.
Många ser Thailand som en billig semester och kommer hit med lite pengar, otillräckligt för alla eventualiteter. Jag skulle föreslå att sjukförsäkringen görs obligatorisk, med täckning på minst 10,000,000 XNUMX XNUMX baht
Robert D-Semesterförsäkringen borde gå tillbaka till vad det var där människor som jag själv som inte är rika och inte har råd med 100.000 XNUMX dollar Jag är brittisk och inte rik det är löjligt hur mycket de vill ha. Jag har en flickvän i chaiyaphum och jag är jag är covid-fri vara isolerad eftersom jag kommer tillbaka från Pattaya i mars måste jag komma tillbaka så att vi kan registrera vårt äktenskap och göra äktenskapsarrangemang men jag kan inte inga flyg och försäkringspriset är löjligt 
Som alltid, tack för att du läser och dina kommentarer. Svaren den här veckan var olika, men en liten majoritet stödde ingen försäkring, vilket tog upp farhågor om oförmåga att få försäkring på grund av ålder eller hälsotillstånd som den största orsaken.
Sändning
Användarrecension
4.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/