Thai Department of Disease Control bekräftar det andra inhemska fallet av Covid-19 kopplat till Chiang Mai-fallet, detta i Chiang Rai

Chiang Rai, Thailand-

Det thailändska departementet för sjukdomskontroll har bekräftat ett andra inhemskt fall av Covid-19 som är kopplat till ett fall som tillkännagavs i går, den 28 november, i Chiang Mai.

Börja med att komma ikapp med situationen hittills genom att läsa mer om det första fallet nedan:

Utredningen fortsätter kring Covid-19-fallet i Chiang Mai, folkhälsotjänstemän varnar för potentiella hårda rättsliga anklagelser för patienten för att påstås olagligt korsa gränsen till Thailand

Enligt ett uttalande som släpptes av Thai National News Bureau och DDC i kväll är det andra fallet en vän till det bekräftade fallet från igår och hade också varit med den första patienten i Myanmar.

Den andra bekräftade patienten, vars exakta ålder inte angavs, hade symtom när han var i Myanmar och självbehandlad. Hon var enligt uppgift sjuk från den 16 november till den 22 november. Den 23 och 24 november började hon må bättre, enligt DDC. Kvinnan korsade sedan gränsen till Thailand utan att gå i karantän med sin vän, den första patienten. Den exakta platsen och hur de tagit sig in i landet, förmodligen olagligt, klargjordes inte eftersom en utredning fortsätter.

Den andra patienten stannade i Chiang Rai på Mai Sai Inn. Hon var nu asymtomatisk, men när hon den 28 november hörde att hennes vän hade testat positivt för Covid-19 i Chiang Mai åkte hon med motorcykeltaxi till Bangkok Hospital i Chiang Rai för att testas för Covid-19.

Hennes test kom enligt uppgift positivt i dag, den 29 november. Mer information förväntas släppas av Center for Covid-19 Situation Administration i morgon den 30 november.

Enligt DDC hade denna andra patient inte en utbredd resehistorik till offentliga platser efter att ha kommit in i landet som den första patienten och har en mycket liten och begränsad lista med kontakter vid denna tidpunkt.

Samtidigt har myndigheterna uttalat att gränskontrollen kommer att intensifieras avsevärt i området eftersom Myanmar fortsätter att ha ett omfattande utbrott av Covid-19. Dessutom inspekteras nöjes- och gästfrihetsställen av brottsbekämpande myndigheter för att säkerställa att de följer åtgärder för att förhindra spridning av Covid-19 såsom att bära masker, incheckningsprocedurer, social distansering och användning av handsprit.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/