Tre löpare dör under maratonlopp i Sing Buri och Rayong-provinserna idag, en inklusive biträdande generaldirektör för sjukdomskontrollavdelningen

Centrala Thailand –

Tre deltagare uppges ha dödats under maratonlopp i Sing Buri och Rayong-provinsen idag, den 29 november, en däribland biträdande generaldirektör för sjukdomskontrollavdelningen, Dr. Assadang Ruay-arjin.

Den biträdande generaldirektören hade deltagit i ett halvmaratonevenemang i Bang Rachan Memorial Park i Sing Buri tidigt i morse innan han enligt uppgift kollapsade och svimmade på platsen.

Medicinska volontärer utförde första hjälpen innan de överförde patienten till Khai Bang Rachan-sjukhuset kl. 6. Akutläkare hade utfört HLR i 00 timme och 1 minuter och använt defibrillator 15 gånger men han svarade inte. Dr. Assadang, 5, dödförklarades klockan 59:07 efter plötsligt hjärtstopp.

Två andra manliga maratonlöpare, Narasit Sompak, 54, och Sakan Chanthiya, 30, sågs kollapsa 4 kilometer från startplatsen vid ett annat maratonlopp i Rayong-provinsen. Deras pulser var enligt uppgift frånvarande när de fördes till ett lokalt sjukhus.

Båda löparna dödförklarades kort efter ankomsten till sjukhuset. Deras kroppar kommer senare att levereras till Rayong sjukhus för obduktion för att fastställa dödsorsaken.

Samtidigt i Pattaya har mer än 1,000 2020 maratonlöpare gått med i ett välgörenhetslopp som heter "Run to End Polio 3350", organiserat i morse av Rotary International District XNUMX i samarbete med Pattaya Citys myndighet.

Det lokala maratonloppet hölls för att öka medvetenheten om polio och kampanja för att utrota sjukdomen. En inkomst från evenemanget kommer att ordnas för att ge poliovaccination i skolor och samhällen över hela landet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.75 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.