Chiang Rai bekräftar det fjärde thailändska inrikesfallet av Covid-19 på flera dagar, olagligt tillbaka från Myanmar-komplett tidslinje

Chiang Rai-

Chiang Rai COVID-19-centret idag (30 december) har officiellt rapporterat en ny thailändsk kvinnlig återvändande från Myanmar som hoppade över karantänen genom att illegalt ta sig in i landet.

Patienten är en 25-årig kvinna från Phayao-provinsen.

tidslinje:

I början av november reste hon till Tachilek-distriktet i Myanmar med två vänner för att arbeta på vad hon kallade ett hotell. Hon hade inga symtom.

Den 24 november reste hon illegalt tillbaka till Thailand via en landövergång med två vänner. De gjorde det för att enligt uppgift hoppa över karantän. Hon berättade dock för myndigheterna att hon bar en mask hela tiden.

Från den 24:e till den 27:e november bodde hon på ett hotell i Mae Sai. Hon lämnade inte hotellrummet. Hon beställde mat via en matleveranstjänst.

Från den 28:e till den 30:e november flyttade hon till ett annat hotell i Muang-distriktet. Hon kontaktade myndigheter för covid-19-testning efter att ha sett nyheterna om andra återvändande som testade positivt. Igår (30 november) kom hennes testresultat positivt.

Myndigheterna har sagt att kvinnan har mycket få kontakter och inte gick till offentliga platser. Hennes vänner som hon korsade gränsen med har också identifierats enligt Chiang Rais sjukdomskontroll. De har bett allmänheten att inte få panik och påminna återvändande om att de måste gå igenom karantän.

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.