Pattaya Cricket Club (PCC) är tvåa i Chiang Mai 6:s turnering. Del två

Pattaya Cricket Club (PCC) är tvåa i Chiang Mai 6:s turnering. Del två

 

Var och en av de tre troféerna spelades om via två semifinaler och en final. PCC:s semifinal var mot en ärkefiende, nämligen The British Club (BC) med vilken PCC årligen tävlar om Durnford-Philbrook Trophy. Â Styrkort och statistik finns på www.gymkhanasixes.com

 

BC skickade in de talangfulla Jacobs och Kumar för att öppna mot Wez Masterton. En första bollappell för LBW avslogs och efterföljande byes och gränser tog poängen till 14. Reds kastade nästa över och höll sakerna täta trots en sista bollgräns 4 genom locken. 24 för 0 från 2. Bernie Lamprecht kastade en jaffa till Jacobs som klättrade av en full längd för att få en överkant till Luke Stokes för en anka. Vilken hårbotten. Denzyl Allwright, en annan formidabel slagman, tog vecket och släpptes av Luke från sin första boll och Bernie såg farlig ut. Kumar slog en boll ner till Long-on och försökte ett andra åk, ett ödesdigert misstag eftersom Wez har en bra arm och han kördes ut för 20. Bara 3 av över och BC var 27 för 2 efter 3 och kämpande. Simon Weatherill slog näst sista över vilket kostade 12 runs, främst till Promodh Kamalakannan (14) , och så återhämtade BC sig lite. Andy Emery tog den sista över och gick bra tills Denzyl (10) slog 6, 49 för 2 och en poäng under pari.

PCC skickade in Wez och Luke för att möta Promodh. En vädjan för att ha kommit på efterkälken avslogs och Luke höll poängen tickande tillsammans med 9 av den första overen. Wez mötte sedan Nadeem och gick i fullt attackläge. 20 av över och en bra start. Denzyl kastade den 3:e över till Luke som fångades på gränsen av Jacobs för 7 och Simon W tog vecket. Fler gränser fick Wez att avgå med 32 för 44 av 1 och PCC såg bra ut. Oooops. Jacobs kastade ganska snabbt bensnurr och fick Simon W fångad efter lite jonglering av Promodh för en anka. Sedan anländer Reds men höll bara i 3 bollar innan han fångades bakom av Kumar för en anka. En dubbel wicket maiden och en utmärkt över för BC. Bernie L kom för 4:anth över från Ben Eastwell som omedelbart fick 6 och det var allt, 50 för 3 av 4.1 overs. PCC var i finalen mot Lamphun.

 

Alla visste att finalen skulle vara nära. Lamphun öppnade med Chanchai och Cher mot Wez. 4 Dots från Wez och 2 6:or från Chanchai höll tävlingen jämn. Reds kastade sig härnäst och fick lite straff. 19 tillagda och 31 för 0 efter 2 overs. En bra start. Bernie blev misshandlad och tvingade Chanchai att avgå med 32. 52 för 0 efter 3 overs. PCC tog emot Simon W som lät Cher droppa av Luke, först då för att få Wez att fånga honom igen från en No Ball. Simon fångade sedan Champ fångas av Wez för en gyllene anka. Den otroliga över slutade på 62 för 1. Det kunde ha varit så mycket annorlunda. Andy Emery höll det tätt tills en 6 gav 76 för 1 och ytterligare ett bra resultat med Cher som slutade på 24 nr.

PCC var i en kamp. Wez och Luke öppnade mot Choo med Wez i attacken. 20 av den första overen. Champ bowlade nästa och blev stänkt av Wez som drog sig tillbaka på 31 no off 9 bollar. Simon W lade till en 4 och 37 för 0 på 2 overs. Game on. Andy kastade några lösa saker och släppte in 15 för att få upp 52 för 0 av 3. Poängen var jämna vid denna tidpunkt. Nagelbitande saker. Cher kastade en anständig 4th över och bara urlakade 9 runs. 68 för 1 och PCC hade en liten fördel med 6 runs in i den sista over. 9 behövdes för en vinst. Chanchai tog bollen och sist-over-hjälten Luke mötte. 2 höghastighetsprickar och en boll in i Lukes kronjuveler, frestade honom till en fräck singel. Misstag. Målvakten var för snabb och han kördes ut. Disaster. Bernie tog vecket med 9 runs som fortfarande behövdes av 3 bollar. En singel, en 2 och 6 behövde av den sista bollen för oavgjort, igen!!!!!  A Ingen boll och hurrarop runt marken. 3 runs behövs från den sista bollen. Chanchai trollade fram en prickboll och Lamphun vann med 2 runs. Vilken final.

Trofévinnare var: Cup, Lamphun; Sköld, Rugby School Vipers; Skål, Bellringers; Träsked, delad mellan Rugby School Cobras och Koh Chang. Turneringens spelare var Chanchai.

Turneringen var fantastisk och mycket uppskattad av alla inblandade. Särskilt tack till arrangörerna (George Appleton et al), Gymkhana Ground, markpersonalen, barpersonalen, domarna (Chris Felton, George Appleton, Glyn Davis, Dave Sameways , David Walker, Taran Persaud och Clive Rogerson) målskyttarna (Locky och hans medhjälpare), kommentatorerna (Ian Liddel, Steve Perry och andra) och sponsorerna (The Red Lion, the Zoom Bar, UN Irish Bar, the Maxim Bar, Kalae Bar, Welcome Bar, Rasta Café och Lotus).

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/