Sju prodemokratiska aktivister kallades till Nonthaburi och Bangkoks polisstation för att erkänna anklagelserna om lov för majestät

Nonthaburi –

Fyra framstående prodemokratiska aktivister, nämligen Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, Parit "Penguin" Chiwarak, Panupong "Mike" Jadnok och Shinawat "Bright" Chankrachang, kallades till Nonthaburi polisstation idag, den 8 december, för att ha hört deras utlåtelse. majesté avgifter.

Anklagelserna riktades mot dem för deras prodemokratiska demonstration vid Nonthaburi-piren den 10 september. Det förekom påstådda hån och förolämpningar mot den kungliga institutionen under demonstrationen, enligt stationschefens polisöverste Seehadet Sakobkaew.

Mike berättade för pressen före utfrågningen att regeringen använder den hårda lagen om majestät för att tysta oliktänkande. Användningen av paragraf 112 kommer dock bara att leda till mer diskussion mot monarkin och mer stöd för demokratirörelsen enligt hans åsikt.

Pattaya News noterade att detta är tredje och fjärde gången för Rung respektive Penguin att stå inför anklagelserna om majestät sedan den prodemokratiska rörelsen startade i juni.

Samtidigt kallades också en annan pro-demokratisk aktivist, Patsaravalee "Mind" Tanakitvibulpon, i morse till Thung Mahamek polisstation i Bangkok för att erkänna liknande anklagelser enligt paragraf 112 i strafflagen över en demonstration utanför den tyska ambassaden den 26 oktober.

På Chana Songkhrams polisstation anklagades Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattarasaksa och Somyot Prueksakasemsuk också för lése majesté för deras stora prodemokratimöte på Sanam Luangs mark den 19 och den 20 september.

Samtliga släpptes två timmar senare efter förhören. Häktningsförfarandet har ännu inte begärts men de åtalade aktivisterna kommer att kallas igen efter att utredningen är klar, uppger polisen.

Efter att ha talat tillkännagav aktivisterna också en kommande prodemokratisk rörelse den 10 december, den så kallade konstitutionsdagen, med en kampanj för att återkalla paragraf 112 och bjöd in demonstranter att gå med i demonstrationen vid monumentet den 14 oktober på Ratchadumnoen-vägen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.