UD för att lätta på inresekraven från tre grupper av främmande länder för att komma in i Thailand med visumfria resor

FOTO: INN News

Bangkok -

Thailands utrikesministerium planerar att mildra inträdeskraven från flera listade länder för att öka antalet utländska turister i Thailand, efter samtal från premiärminister Prayuth Chan-O'Cha.

Generaldirektören för utrikesministeriets informationsavdelning, Thani Saengrat, sade den 10 december att ministeriet hade infört och stöttat ad hoc-kommittén för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) för att överväga att lätta på reseåtgärderna genom att tillåta i första hand tre grupper av främmande länder att resa in i Thailand utan visum.

Grupperna inkluderar: 1.) turister från 56 länder (P30) som har beviljats ​​ett 30-dagarsvisum. 2.) De som enligt ett avtal har tillåtelse att stanna upp till 30 dagar från Hongkong, Laos, Macao, Mongoliet, Ryssland och Vietnam. 3.) Medborgare i Argentina, Brasilien, Peru och Chile som kan stanna upp till 90 dagar.

Några av de 56 länderna som visas i listan nedan inkluderar medborgare från USA, Kanada, Nya Zeeland, Australien, Japan, Sydkorea samt Storbritannien och de flesta europeiska länder.

FOTO: Bangkok Biz News

På grund av kraven på statlig karantän på 14 dagar kommer de thailändska myndigheterna att fortsätta att begränsa 15-dagarsvisumet vid ankomst (VoA) fram till den 30 december från vissa länder, inklusive Kambodja och Myanmar.

Utrikesministeriet föreslår också förlängning av visum från 30 dagar till 45 dagar för medborgare i de 56 länderna för att kompensera för den statliga karantänperioden till inrikesministeriet för vidare diskussion, enligt Thani.

Båda förslagen förväntas bli formellt godkända av den thailändska regeringen nästa vecka och kommer att genomföras till slutet av september 2021 om de kommer överens.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3.5 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.