Lokala val är den kommande helgen i Thailand och ett försäljningsförbud för sprit är nästan säkert

Thailand-

Söndagen den 20 december kommer det första lokalvalet att hållas i Thailand sedan 2014 då en militärledd kupp tog över regeringen då.

Detta särskilda val är för ordförande och medlemmar i provinsförvaltningsorganisationer, inklusive i Chonburi. Skyltar kan ses runt om i staden som främjar olika kandidater.

Men vad detta betyder för de flesta av våra utländska läsare, som inte kan rösta, är att ett försäljningsförbud för alkohol är nästan säkert (även om det ännu inte är officiellt meddelat, är det viktigt att notera, och kommer förmodligen att vara närmare valdatumet) Detta alkoholförsäljningsförbud kommer i huvudsak att leda till att barer, nattklubbar och andra nöjesställen stänger kvällen före valet och genom valet.

Thailändsk lag förbjuder försäljning av alkohol under ett val, oavsett om personen är röstberättigad eller inte. Lokala företagsägare har informerat The Pattaya News att vissa Banglamung-polistjänstemän har inofficiellt förklarat för dem att förbudet kommer att gälla från runt 5:6 eller 19:20 lördagen den 8 december till samma tid den 00 december. Det är viktigt att komma ihåg, återigen, det har inte kommit något officiellt meddelande ännu. Vallokalerna är öppna från 5:00 till XNUMX:XNUMX.

Dessa val är INTE för Pattaya City specifikt, utan snarare för provinsen Chonburi. Val för tambonadministrativa organisationer, kommuner och särskilda administrationsområden (Bangkok Metropolitan Administration och Pattaya City) kommer att hållas vid ett datum som ännu inte har meddelats någon gång nästa år enligt Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha.

Wittaya Khunpluem kandiderar för omval som president för Chonburi Provincial Administration Organization, en roll han har haft i över ett decennium, men står inför flera politiska utmanare, inklusive från den progressiva partikandidaten, Ploylapas "June" Singtothong. Du kan läsa mer om det här:

Den progressiva rörelsen nominerar Chonburis presidentkandidat, som siktar på att ta sig an en mäktig sittande makthavare i valet i december

Sändning
Användarrecension
1 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/