Big Mountain Music Festival 2020 fortsätter på sin sista dag, efter folkhälsoministerns övertygande godkännande av Korats guvernör

FOTO: Big Mountain Music Festival

Nakhon Ratchasima -

Big Mountain Music Festival 2020 i Nakhon Ratchasima godkändes för att fortsätta för sin sista dag fram till ikväll, sade folkhälsominister Anutin Charnvirakul i eftermiddags, den 13 december, strax efter att ordern om nedläggning gjordes av Nakhon Ratchasima-guvernören på grund av rädsla för coronaviruset.

Årets största musikevenemang i Pak Chong-distriktet troddes vara inställt på sin andra dag efter order från Nakhon Ratchasimas guvernör Wichien Chantharanothai tidigt i dag.

Enligt guvernören begränsade evenemanget inte antalet deltagare där många av dem enligt uppgift inte bar ansiktsmasker när de deltog, vilket orsakade möjlig överbelastning av Covid-19-koronaviruset.

FOTO: Anutin Charnvirakul

Mer rädsla väckte eftersom det också spreds ett rykte om att en kvinnlig konsertbesökare som reste från Chiang Mai med en offentlig skåpbil med 7 av sina vänner för att delta i musikevenemanget smittades av Covid-19 eftersom hon enligt uppgift led av feber och konstant flämtande på evenemanget innan han fördes till Nakorn Ratchasimas sjukhus.

Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control (DDC), har dock lugnat allmänheten genom att meddela att kvinnan led av muskelsvaghet och testade negativt för det nya coronaviruset, tillsammans med sina 7 vänner.

Timmar efter guvernörens tillkännagivande publicerade folkhälsoministern ett onlinemeddelande på sitt Facebook-konto, där han åsidosatte ordningen och påstod att Big Mountain Music Festival 2020 kommer att fortsätta på söndag, men arrangörerna varnas för att strikt tillämpa sociala distansåtgärder och alla hälsobestämmelser från ministeriet.

FOTO: Big Mountain Music Festival

Han sa: "Teamet av provinsial folkhälsoläkare märkte att de flesta av deltagarna tog på sig en mask men några få inte. Men alla misslyckades fruktansvärt med att utföra sociala distansåtgärder eftersom det var en enorm folkmassa i varje skede.”

"Folkhälsoministeriet har informerat Nakhon Ratchasimas guvernör och provinsens smittsamma sjukdomskommitté om situationen och hade beordrat att föreslå lösningar på problemen som upptäcktes vid evenemanget."

"Folkhälsoministeriet hade ingen policy att förbjuda någon verksamhet, men arrangörerna måste följa folkhälsoåtgärder till förmån för allmänheten", avslutade han.

Från och med den här kvällen lade Big Mountain-arrangörerna nyligen ut ett uttalande på nätet, där de bad konsertbesökarna om samarbete att inte ta med mat och dryck till scenområdet för att de ska kunna njuta av musiken och sin egen säkerhet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.