UPPDATERING: Totalt 13 nya lokala Covid-19-fall hittades i Samut Sakhon

Samut Sakhon-

Samut Sakhons folkhälsoavdelning tillkännagav den senaste uppdateringen angående Covid-19-situationen i området i går kväll (18 december)th) med totalt 13 nya lokala fall av Covid-19.

Pattaya News hade tidigare rapporterat om det första fallet den 17 december.

Patienten, en 67-årig kvinnlig räkodlare, ligger för närvarande på ett lokalt sjukhus och har haft två positiva tester av Covid-19 enligt Samut Sakhons hälsotjänstemän. Hon har bara lindriga symtom enligt sjukhustjänstemän.

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

https://thepattayanews.com/2020/12/17/new-local-case-of-covid-19-found-in-samut-sakhon-no-history-of-travel/

Tolv fler bekräftade fall återfanns i Samut Sakhon enligt folkhälsotjänstemän på kvällens presskonferens.

Åtta av de tolv fallen visade sig vara direkt relaterade till räkodlaren vid presstid medan ytterligare två som var en manlig räkförsäljare och en kontorist inte är relaterade till dessa grupper utan bor och arbetar nära marknaden. Tre av de kopplade fallen var familjemedlemmar som bodde tillsammans med kvinnan. Alla är asymtomatiska.

Resten av fallen spåras fortfarande av medicinsk personal på folkhälsoavdelningen. Klustret var den största endagsökningen av Covid-19-fall i termer av inhemska, lokalt spridda fall på sju månader i Thailand, som i stort sett har förblivit fritt från viruset från en lokalt spridd nivå.

Marknaden där den första patienten upptäcktes och den omgivande skaldjursindustrin sysselsätter tusentals migrantarbetare från Myanmar. Folkhälsominister Anutin Charnvirakul har uttalat, även om det inte finns några konkreta bevis för närvarande, att infektionen troligen har startat av en illegal Myanmar-migrant som kröp över gränsen från Myanmar, som för närvarande har ett betydande utbrott av Covid. -19.

Vid denna tidpunkt har Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) uttalat att de inte kommer att låsa ner provinsen och området eftersom de fortsätter att kontakta spårnings- och testarbetare på marknaderna. Dr. Taweesin Visanuytohin från CCSA varnade dock att om antalet fall fortsätter att öka "finns många alternativ på bordet, från lätta till starka, beroende på omfattningen av situationen."

CCSA har sagt att de planerar att testa varje enskild Myanmar-migrant som arbetar på och runt marknaden för Covid-19, ett enormt företag. Samtidigt har Fiskeridepartementet släppt ett offentligt uttalande för att lindra rädslan från allmänheten att fisk och skaldjur från det populära området Samut Sakhon inte riskerar att bli kontaminerade av Covid-19 och allmänheten ska inte vara rädd. Vissa lokala medier har rapporterat en betydande affärsförlust för skaldjursmarknaderna i området efter tillkännagivandet av fall av Covid-19.

Hittills har mer än 2000 personer testats i Samut Sakhons marknadsområde och knutna till skaldjursindustrin, med tusentals fler som ska testas i helgen enligt CCSA. Folkhälsominister Anutin Charnvirakul besökte personligen marknaden i helgen för att försäkra allmänheten om att situationen inte var svår och att folkhälsoministeriet hade situationen under kontroll.

Inget av de tretton fallen är allvarligt, tillade Anutin, med nästan alla milda eller asymtomatiska.

 

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.