En grupp burmesiska migrantarbetare flyr interneringsområdet på Samut Sakhon-marknaden under "hård låsning", tre tillfångatagna i Chonburi

Samut Sakhon –

En grupp burmesiska migrantarbetare ska ha rymt från ett interneringsområde för Covid-19 Coronavirus i Samut Sakhon marknadsprovins idag, den 22 december.

En utredning följer virala bilder av trasiga väggar som har delats på sociala medier sedan i morse, där det står att flera burmesiska arbetare bröt muren och förstörde taggtrådsstängsel bakom interneringsbyggnaden och flydde från karantänen.

Bilduppsättningen orsakade rädsla och panik bland lokalbefolkningen och thailändska sociala medier-användare över hela landet som började be den thailändska regeringen om strängare åtgärder mot högriskgrupper.

Samut Sakhons guvernör Weerasak Wijitsaengsri berättade i eftermiddags för pressen att bilderna inte var tagna vid dagens tid och att det var en övergiven och ofullbordad betongvägg som länge använts som en genväg till räkmarknaden, migrantarbetarna bröt den inte.

Han medgav dock att det fanns några burmesiska arbetare som hade flytt från interneringsområdet, men antalet är fortfarande under utredning. Samut Sakhon-polisen sattes in och beordrades att installera fler rakhyvlar och betongstänger vid väggen för att förhindra fler arbetare att fly från området.

Det omgivande området av räkmarknaden och flera närliggande färskmarknader har "låsts" sedan antalet lokala Covid-19-fall hade nått hundratals inom 3 dagar efter att det första fallet upptäcktes. Migrantarbetarna fick inte heller lämna området sedan dess.

FOTO: เครือสหพัฒน์-แหลมฉบัง-ชลบุรี

Inledningsvis tillfångatogs tre burmesiska arbetare i området Bowin-Si Racha i Chonburi av Bowins polismyndigheter med anledning av att de ville besöka sina vänner i området. Samtliga greps och fördes till hälsoundersökning efteråt. Enligt myndigheterna hade de ingen kontakt med allmänheten och hade inte tidigare testat positivt för covid-19 coronavirus. Myndigheterna betonade för allmänheten att inte få panik.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.