Fjorton burmesiska migrantarbetare hittades i Samut Prakan efter att ha blivit dumpade på en väg av sin fabriksarbetsgivare

Samut Prakan –

14 burmesiska migrantarbetare vid en plastfabrik i Samut Sakhon hittades i Bang Phil-distriktet i Samut Prakan i natt, den 22 december, efter att ha blivit övergivna på en väg på väg till Rayong av sin arbetsgivare.

Polis från Bang Kaew-stationen larmades om deras närvaro vid 11:00-tiden. De lämnades med sina väskor vid ingången till Green Lake bostadsområde på Bang Na-Trat Road.

Enligt deras uttalande till polisen hade de arbetat på en plastgjutningsfabrik i Muang-distriktet i Samut Sakhon i ungefär en månad innan företagets personal sa åt dem att lämna lokalen i går och hävdade att polisen var på väg att inspektera företaget.

Omkring 23 arbetare ombads att flyttas från sin arbetsplats för att arbeta på en ananasfarm i Rayong-provinsen av företagets bussar. Några av dem släpptes av på vägen för att bo hos sina släktingar medan 14 återstående passagerare fördes till Rayong, där de planerades att lämnas i en skog för att senare föras till ananasfarmen.

De vägrade stanna på platsen och bad chauffören att skicka dem att bo hos några släktingar och vänner som arbetade och bodde på en fabrik vid Soi Green Lake i Bang Phli.

Tyvärr ska deras släktingar ha vägrat att ta emot dem av rädsla för att bryta mot lagen och deras resa från Samut Sakhon, epicentrum för det senaste Covid-19-utbrottet. Föraren ska sedan ha dumpat dem vid ingången till bostadsområdet och lämnat dem.

Endast sex av de häktade har pass och juridiska arbetsdokument som anger att de är arbetare inom industrin för bearbetade skaldjur, medan de övriga åtta arbetarna saknar arbetstillstånd. Ingen av dem hade testats för Covid-19 före situationen.

Polisen tog sedan migrantarbetarna till lokala hälsotjänstemän för att de tog prover av Covid-19 och utförde statlig karantän medan myndigheterna försökte kontakta deras arbetsgivare för rättsliga åtal.

Foto med tillstånd: Siamrath

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.