Illegal kambodjansk migrant bekräftad med covid-19 ertappad när han pendlade genom Chonburi, anses inte vara ett lokalt fall

Chonburi-

Chonburis guvernör har bekräftat att en kambodjansk kvinna har testat positivt för covid-19. Hon fångades i Chonburi i en minibuss med tio andra efter att ha rest in illegalt i Thailand förra veckan.

  Men i det här fallet sa Chonburi-guvernören att fallet inte räknas in i det totala antalet Chonburi COVID-19-fall, vilket innebär att Chonburi förblir på noll fall i månader för närvarande. Ärendet betraktas som ett importerat ärende från ett annat land. Detta beror på att kvinnan pendlade genom provinsen och inte hade någon exponering eller tidslinje för provinsen som helhet, efter att nyligen ha tagit sig in illegalt och nästan omedelbart fångades. Två andra personer som bor i distriktet Banglamung och Mueang som gick till en marknad i Samut Sakhon väntar på fullständiga testresultat och The Pattaya News övervakar denna situation.

Chonburis guvernör, Pakathorn Teanchai, avslöjade detaljerna kring händelsen med den kambodjanska kvinnan för den lokala thailändska pressen i eftermiddag (23 december)rd).

Guvernör Pakathorn sa till The Pattaya News och annan lokal press, "Den 17 decemberth En kambodjansk kvinna, 19, fångades i Panthong-distriktet."

”Hon befanns ha tagit sig in i Thailand illegalt. Hon var på väg till Panthong-distriktet via en minibuss med 10 andra personer vars COVID-19-test för närvarande är negativa för att hitta ett jobb i Panthong. Pakathorn fortsatte.

"Detta fall har inte lagts till i det totala antalet Chonburi bekräftade Covid-19 fall eftersom det anses vara ett importerat fall och fångades innan hon kunde exponeras för samhället. Så antalet bekräftade fall av Chonburi är fortfarande detsamma.”

"Dessutom är det två personer som har kommit tillbaka från en marknad för skaldjur i Samut Sakhon. Den 2 decembernd. De har presenterat sig för att testa för covid -19 och testresultatet bearbetas för närvarande." avslutade Pakathorn.

Den kambodjanska kvinnan fångades uppenbarligen vid en rutinkontroll i Chonburi-området där poliser bad att få inspektera hennes papper och fann att hon var papperslös. Hon testades sedan för Covid-19 och testades positivt. Nationalitet och juridisk status för de andra personerna i minivanen med kvinnan angavs inte uttryckligen av Pakathorn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.