Mer än 3 miljarder baht budget beräknad för Thailands första rymdfarkostprojekt till månen, säger MHESI Minister

FOTO: Matichon Weekly

Bangkok -

En budget på mer än 3 miljarder baht kommer att bidra till Thailands första rymdfarkostprojekt till månen, sade ministern för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation (MHESI) under en pressträff igår, den 24 december.

I det första steget i ett rymdfarkostprojekt, enligt minister Anek Laothamatas, kommer Thailand att bygga en 50-100 kilogram satellit inom de närmaste 4-5 åren och kommer att bygga en satellit som förvandlas till en rymdfarkost, som också kommer att använda solenergi för att köra med en hastighet av 30,000 XNUMX kilometer i timmen för att komma in i månens omloppsbana.

Rymdfarkost-Anek

Projektet är en del av landets utveckling av rymdinnovation som syftar till att förbättra dess förmåga i det globala programmet "New Space Economy", som är användningen av resurser som skapar värde och fördelar för människor i samband med att utforska, forska, förstå, hantera och utnyttja rymden.

Ungefär 3 miljarder baht beräknas behövas för att genomföra projektet med internationella standarder, konstaterade Anek.

”I varje problematisk kris skapas innovation för att föra landet genom krisen. För att förbereda sig för den eventuella andra vågen av Covid-19-situationen lovar MHESI att kontinuerligt förnya sig för att få Thailand att gå igenom den förvärrade pandemin.” Han avslutade.

Pattaya News (TPN) noterar att det inte omedelbart var klart exakt hur att bygga en rymdfarkost till månen och spendera över 3 miljarder baht på den skulle hjälpa landet att ta sig igenom Covid-19-krisen. TPN påpekar också att de framträdande reaktionerna på projektet på sociala medier mestadels var negativa, med många som uppgav att de ansåg att landet borde fokusera på saker som att reparera den skadade internationella turistnäringen och hjälpa miljoner som stod utan arbete kontra ett rymdprojekt vid denna tidpunkt.

En utfrågning om rymdprojektet är planerad till den 13 januari.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.