Rayong har nu totalt 36 Covid19-fall, de flesta kopplade till illegalt spelhåla, Mueang Rayong blir en mycket kontrollerad zon

Rayong-

Guvernören i Rayong Charnna Iamsaeng tillkännagav idag, den 26 december, 27 nya fall av Covid-19 i provinsen, de flesta kopplade till en illegal spelhåla som enligt guvernören gjorde det svårt att hitta och spåra fall.

Alla fall är i Mueang Rayong-distriktet.

Detta bringar det totala antalet fall i Rayong till 36 från ett ursprungligt fall som först rapporterades den 25 december.

Dagens 27 nya fall spåras främst till ett av de tidigare bekräftade fallen av Covid-19 som besöker en illegal spelhåla. Enligt Charnna har detta gjort det svårt att testa eftersom många människor är rädda att träda fram av oro över att bli åtalade för spel. Han har försäkrat allmänheten att den provinsiella sjukdomskommittén bara är oroad över Covid-19 och att de som riskerar att vänligen träda fram, och säger att de inte kommer att ställas inför andra potentiella anklagelser.

Som ett resultat av fallen anses Rayong nu vara ett mycket kontrollerat område, den översta nivån i det nya zonsystemet som utvecklats av Center for Covid-19 Situation Administration.

Men bara underdistriktet Mueang Rayong är under en version av mycket kontrollerade åtgärder vid denna tidpunkt, bekräftade guvernören. Detta inkluderar stängningar av skolor, nöjesställen, barer, nattklubbar, köpcentra, icke-essentiell detaljhandel som klädbutiker, gym, lekplatser, internetbutiker, massagebutiker och andra liknande platser. Restauranger kan endast erbjuda take away. Alla evenemang ska ställas in. Detta gäller från och med måndagen den 28 december. Stängningen beräknas pågå till åtminstone den 10 januari.

Stränderna förblir öppna och människor tillåts komma in i och lämna området, och stannar innan en fullständig "lockdown" vid denna tidpunkt, tillade guvernören.

Chonburi, hem för The Pattaya News, är fortfarande ett område under hög övervakning med två bekräftade fall.

Majoriteten av Thailands nya kluster av infektioner härrör från en populär räkmarknad i Samut Sakhon som för närvarande är under en hård låsning med över tusen fall, de flesta av dem migrantarbetare, bekräftade.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/