Rayong provinspolischef överförd efter Covid-19-kluster som härrör från påstått olagligt spelande

Rayong, Thailand-

Rayongs provinspolischef, Pol Maj-Gen Papatdet Katephan, beordrades överförd i kväll av den nationella polischefen, Pol Gen Suwat Chaengyodsuk, efter ett kluster av Covid-19-infektioner som påstås härröra från en illegal spelanläggning.

Detta följer på uttalanden från Rayong Thai Police och Papatdet som hävdar att det inte fanns några illegala spelinrättningar inblandade i det nuvarande klustret av Covid-19-infektioner och Rayong, som fick mycket negativ feedback på sociala medier. Generalmajor Papatdet hävdade att det ursprungliga klustret var en liten grupp människor som spelade tillsammans på en privat bostad och inte en större plats.

Flera rapporter bestrider och håller inte med om detta faktum, inklusive kontaktspårning av Center for Covid-19 Situation Administration och Ministry of Public Health, som fortsätter att använda orden illegal spelhåla.

Pol Maj-Gen Mana Inpitak, biträdande kommissarie för Region 2 Provincial Police Bureau, kommer att ta över i en tillfällig roll medan Papatdet flyttar till våning 20 i Royal Thai Police Operations Center.

Dessutom har Pol Gen Wissanu Prasartthong-osot beordrats att genomföra en utredning av påstådda olagliga spelhålor i Rayong och rapportera tillbaka till polisgeneral Suwat inom tre dagar.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/