Soi Dog Foundation firar en halv miljon steriliseringar

Soi Dog Foundation firar en halv miljon steriliseringar

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation. Deras åsikter och åsikter är deras egna.

Soi Dog Foundation delade med sig av den otroliga nyheten att den har överträffat en halv miljon kastrerade och vaccinerade hundar och katter sedan grundandet 2003 – mer än någon annan organisation i världen. 

 

Stiftelsen markerade den betydelsefulla milstolpen med en kort film som tittar på det förflutna, nuet och framtiden för dess storskaliga steriliserings- och vaccinationsprogram. Filmen, som innehåller framträdanden från en mängd kändissupportrar, inklusive Ricky Gervais, Dame Judi Dench och Peter Egan, kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=q49XaP0nmTE

 

Etablerat i Phuket av tre pensionärer som är fast beslutna att stoppa lidandet för gatuhundar och katter, driver Soi Dog nu det största steriliseringsinitiativet i världen, känt som dess CNVR-program (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). Ett oräkneligt antal valpar och kattungar har räddats från korta och smärtsamma liv av lidande på gatan som ett resultat av programmet. 

 

Phuket är Soi Dogs bästa exempel på effektiviteten av CNVR; fortsättningen av programmet på ön under de senaste 17 åren har sett att antalet gatuhundar har minskat med över 90 % och endast ett bekräftat fall av rabies har rapporterats. Välfärden för de hundar som finns kvar där har också markant förbättrats, med svårt sjuka, skelettformade gatuhundar som till stor del hör till det förflutna.

 

Med situationen på ön under kontroll och ett underhållsprogram på plats kunde Soi Dog expandera till Bangkok 2015 och senare även till andra provinser. Med hjälp av sex mobila team i huvudstaden och ytterligare två i en föränderlig rotation av södra provinser kan stiftelsen för närvarande kastrera och vaccinera över 10,000 XNUMX djur i månaden.  

 

"Jag är övertygad om att det enda sättet vi kan kontrollera herrelösa hundar här i Thailand, i Asien och resten av världen är genom sterilisering - storskalig sterilisering - och utbildning", förklarar medgrundare och ordförande för Soi Dog Foundation International John Dalley i den celebra videon.

 

 När han reflekterar över den enorma tillväxten av Soi Dogs CNVR-program, tillägger han, "I början var det långsamt. Under de fyra sista månaderna 2003 – det var då vi började – och hela 2004 lyckades vi uppnå drygt 1,400 XNUMX steriliseringar. Långt ifrån idag, men någonstans måste man börja. 

 

”I dag har saker förstås förändrats. Vi har nu steriliserat 500,000 250,000 sedan vi började. Det fantastiska med det tycker jag är att nästan XNUMX XNUMX av dessa har hänt bara under de senaste två åren."

 

Med uppskattningsvis 10-12 miljoner gatuhundar över hela landet är detta bara början på en lång väg för Soi Dog. Men det finns redan planer på att anställa ytterligare två mobila team i södra Thailand och stödja ett steriliseringsprojekt i Chiang Mai nästa år. Trots omfattningen av det kommande uppdraget är stiftelsen övertygad om att den, med fortsatt stöd från sina givare i Thailand och runt om i världen, kan få ett slut på sällskapsdjurens lidande en gång för alla. 

 

 "Tack så mycket för allt du gör för oss", säger John avslutningsvis. "Jag säger ofta att vi bara kan göra så mycket som de pengar vi får, och du har gjort det möjligt för oss att göra detta. Det är en fantastisk prestation. Tack."

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/