Thailändska folkhälsoministeriet meddelar att alla Covid-19-vaccinerade personer fortfarande kommer att behöva fjorton dagars karantän

Thailand-

Folkhälsoministeriet släppte idag ett tydligt uttalande angående Covid-19-vaccinerade personer och inresa i Thailand.

Människor som får ett Covid19-vaccin kommer fortfarande att behöva göra en hel fjorton dagars karantän enligt Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control.

Anledningen till detta, enligt Opas, är att det ännu inte var klart om eller hur vacciner skulle stoppa potentiell spridning av Covid19-viruset och att inga vetenskapliga studier av WHO eller andra organisationer ännu hade gjorts. Vaccinföretag har sagt att de är "osäkra" på om vaccinerna kommer att stoppa förmågan att infektera andra, även om de ger gott skydd för den som tar vaccinet från att bli allvarligt sjuk.

Dr. Opas sa att folkhälsoministeriet skulle övervaka situationen och granska efter behov, men för närvarande skulle alla ankomster behöva en karantän i fjorton dagar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/