Banglamung/Pattaya går in i mycket kontrollerad status, avstängningar av icke väsentliga företag, barer, gallerior, etc.

Pattaya-

Chonburi-guvernören släppte i morse en nödorder som gäller omedelbart för Banglamung/Pattaya-området för att hjälpa till att kontrollera situationen med Covid-19-koronaviruset.

(Beställningen säger specifikt Banglamung/Pattaya, och inte hela Chonburi. Mer information kommer in om detta, majoriteten av de senaste fallen har kopplats till Banglamung. Det är OKLART om det kommer att påverka hela Chonburi, men det är mycket tydligt att det påverkar hela Banglamung och Pattaya City.)

Detta beror på ett ökande kluster av infektioner som härrörde från ett ursprungligt kluster i Samut Sakhon på en skaldjursmarknad som sedan spred sig genom en illegal spelanläggning i Rayong, där några av spelarna också gick till Chonburi.

De korta och viktiga detaljerna är följande:

  -Serviceställen stängda, inklusive barer, nattklubbar, karaokes, massagesalonger, etc

  -Endast take away på restauranger. Ingen middag i tjänsten.

  - Varuhus, detaljhandel etc är stängda förutom stormarknader, drogaffärer, banker, järn- och byggbutiker, mobiltelefonbutiker och elektronik. Alla icke nödvändiga stängda, som kläder, etc. Stormarknader får sälja endast nödvändiga föremål (mat).

  -Alla utbildningsplatser stängda, daghem, barnomsorg, skolor, lärcentra, yrkesskolor, privata lärare, etc.

  -Fritidsplatser, som bowling, biografer, vattenparker, turistattraktioner, etc. stängda

  -24-timmars närbutiker måste vara stängda från 10:00 till 5:00. Det finns INTE ett totalt utegångsförbud när det gäller att man inte kan lämna sitt hem, men folk uppmanas att stanna inne.

  -Restauranger på hotell kan hålla öppet, men kan endast servera hotellgäster.

  -Offentliga pooler stängda (När det gäller lägenheter beror det på om din lägenhets juridiska avdelning anser att poolen är offentlig.)

  -Amuletbutiker, religiösa artefaktbutiker, tempelbutiker stängda

  -Pool, snooker, etc. stängd

   -Gym, gym stängt och liknande anläggningar

   -Internet och spelkaféer stängda

  -Stäng massagebutik, spa, skönhetskliniker. (Det stod inte specifikt frisörsalong/frisörsalong, väntar på mer information om detta)

   -Offentliga parker, motionsytor, lekplatser och alla platser där människor samlas stängt. (Beställningen nämnde inte specifikt golfbanor eller fiskeparker. Däremot står det alla andra sporter eller platser där människor samlas och är sannolikt inkluderade.)

   -Inga fester eller sammankomster alls, inte ens i privata bostäder. De sa inte specifikt hur många personer som anses vara en sammankomst.

  -Stränder omfattades inte specifikt av beställningen. Men som föregående avsnitt om parker sa att varje plats där människor kan samlas är stängd är det troligt att de kommer att påverkas. Vi väntar på bekräftelse på detta.

  Beställningen är tills vidare utan utgångsdatum. Det finns inget försäljningsförbud för alkohol. Det finns inget utegångsförbud eller ordning på att stanna inomhus, även om folk uppmuntras att stanna hemma.

  Maskmandatet från det tidigare nöddekretet är fortfarande i kraft och en "kan" bli laddad om den hittas utanför utan att bära en mask, noterar The Pattaya News.

Guvernör Phakarathorn Tienchai godkände ordern. Han ber också invånarna att stanna kvar, även om det inte finns en strikt ordning/kontrollpunkter, restriktioner för inrikesresor.

Det här är en utvecklingshistoria, vi kan lägga till mer i detta dokument när information kommer in.

Sändning
Användarrecension
3.56 (9 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/