Sammanfattning av premiärminister Prayuts besök i Pattaya City

Pattaya, Thailand-

Igår, den 30 december 2020, besökte Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha Pattaya för att besöka karantäncentra och sjukhus och ge moraliskt stöd till lokala invånare som just hade försatts i en förödande högkontrollerad status, efter att ha sett stängningarna av nästan alla icke väsentliga affärer i Banglamung och Pattaya.

Detta kom samma dag som Chonburi tillkännagav 108 nya fall av Covid-19, de flesta kopplade till ett kluster av människor som påstås ha spelat olagligt.

Premiärminister Prayut anlände kl. 2 till Bali Hai Pier via privat helikopter och hälsades av många lokala invånare (med masker) för att tacka honom för hans besök i staden och ge uppmuntran. Han åtföljdes av general Anupong Phaochinda, inrikesministeriet och Dr. Taweesin Visanuyothin, talesperson för Center for Covid-00 Situation Administration. Han möttes också av Chonburi-tjänstemän inklusive guvernören och Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume.

De fortsatte att besöka Grand Bella Hotel som används som ett karantäncenter i Pattaya och fick en rundtur i faciliteterna och vårdstandarderna av hotellledningen och personalen. Lokala invånare kom ut för att hålla skyltar och visa stöd, många i hopp om att få en glimt av premiärministern.

General Prayut talade till pressen och samlade tjänstemän och hade följande att säga:

"Pattaya är turistnav i landet och har ödelagts av Covid-19-krisen och bristen på utländska turister. Jag är medveten om smärtan invånare och företagare har känt och har empati för sin situation.”

"Vi ber folket i Pattaya att vara starka och gå samman för att besegra detta senaste kluster av infektioner av Covid-19. Öva social distansering, tvätta händerna, använd Thaichanas incheckningsplattform och bär masker.”

Prayut nämnde också specifikt problemet med korruption som ledde till att påstådda olagliga kasinon utan social distansering eller kontrollåtgärder öppnades och uppgav att denna fråga skulle lösas eftersom flera korrupta tjänstemän har orsakat enorm smärta för staden överlag att gå in i en andra period av restriktioner och åtgärder.

Prayut försäkrade Pattayas invånare att denna nuvarande period av restriktioner, han var positiv, inte skulle ta lång tid att få situationen under kontroll och bad om samarbete från lokala företagare och invånare och efterlyste lugn och enighet. På frågan om potentiella hjälpåtgärder för drabbade företagare och invånare sa han att regeringen hade godkänt flera långhelger nästa år och att Pattaya City och regeringen skulle organisera flera festivaler och evenemang när situationen var under kontroll för att driva inhemsk turism till Pattaya.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/