Folkhälsoministeriet kommer att föreslå "hårda resestriktioner och tuffare åtgärder" för Chonburi, Rayong och Chanthaburi

Thailand-

Folkhälsoministeriet kommer att föreslå tuffa nya restriktioner, särskilt resor, för Rayong, Chonburi (Pattayas hem) och Chanthaburi, enligt biträdande folkhälsominister Satit Pitutacha.

Dessa skulle vara ytterligare svårare mått på toppen av ett CCSA-förslag som vi rapporterade om i morse för 28 högriskprovinser. Läs mer om det här.

Herr Satit sa att han kommer att föreslå tuffare åtgärder till Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha senare i helgen, möjligen så tidigt som i kväll. Om de godkänns kan åtgärderna ske i början av nästa vecka.

Åtgärderna skulle i huvudsak begränsa resor (tjänstemän föredrar att undvika användningen av ett ordlåsning, men åtgärderna skulle vara liknande) till och ut från Chonburi, Rayong och Chanthaburi om man inte hade ett akut behov som godkänts av tjänstemän under minst 28 dagar.

Satit sa att detta skulle blockera motorvägen och alla större vägar in och ut ur provinserna och att de skulle arbeta med lokala invånare för att begränsa tillträdet på mindre vägar.

Strikta kontrollpunkter skulle sättas upp som stoppar alla besökare utan brådskande affärer samt hindrar invånare från att lämna.

Satits uttalanden gjordes vid en presskonferens på ett fältsjukhus i Chonburi i eftermiddags när han besökte området för att inspektera hälso- och säkerhetsmätningar. Han sa att huvudorsaken till det stora klustret av infektioner i Rayong och Chonburi nästan all var relaterad till illegalt spelande. Som ett resultat av detta undvek många kontakter med de inblandade fortfarande myndigheterna och var svåra att spåra, vilket ledde till fler fall trots att myndigheterna försäkrade de inblandade att det inte skulle bli något åtal relaterat till illegalt spelande.

Pattaya News kommer att hålla dig informerad om denna åtgärd går igenom och vad det betyder för lokalbefolkningen. Eftersom ärendet för närvarande endast är ett förslag, finns det inga detaljer för närvarande om vilka skäl man kan använda för att lämna de drabbade provinserna eller gå in i dem eller processen som är involverad.

 

Sändning
Användarrecension
2.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/