Åsikt: Den thailändska regeringen måste "tona ner" för att försöka vinna stöd för Covid-19-restriktioner genom att använda hot om hårdare åtgärder, annars kommer det att slå tillbaka

Följande är en åsiktsartikel. Uttalandena och åsikterna inom är författarens egna.

Igår skrev jag en åsiktsartikel om hur den thailändska regeringen bör vara transparenta och tydliga med sina mål angående en ny omgång av Covid-19-infektioner och hur de planerade att tackla situationen. Den åsikten kan du läsa här. Idag ville jag ta upp ett annat ämne men ett som de som var här under den sista åtgärden av restriktioner i mars till juli förra året minns ganska väl.

Idag ville jag ta upp varför jag anser att regeringen borde, speciellt den här gången, tona ner hot och varningar om att implementera hårdare åtgärder, stängningar och företagsrestriktioner samt att använda språk som får det att låta som att det nuvarande klustret av infektioner runt om i landet är medborgarnas fel.

Förra våren och sommaren, samtidigt som vi förde oss igenom olika "faser" av återöppning, fick befolkningen ständigt höra att om de "inte gjorde det här" eller "gjorde inte det" skulle de inte kunna öppna igen folkets försörjning etc. Det skedde också flyttning av målstolparna, bland annat när folk fick höra att "om du gjorde det här kommer vi att göra det här" vilket sedan flyttades och orsakade massiv kritik. Men situationen var också ganska ny och vi visste inte så mycket om Covid-19 som vi gör nu, och det var inte heller vaccin på väg. Inte heller delar av människors försörjning och ekonomi, särskilt på platser som Phuket, Samui och Pattaya, drabbades lika brutalt nu som de var tillbaka i mars 2020 när vissa trodde att detta skulle vara över om några veckor eller månader. Utlänningar, nästan ett år senare, är fortfarande mestadels utelåsta utan att gå igenom ringar och karantän.

Vi börjar nu höra en del av det här språket igen, vilket gör att det låter som att den thailändska (och expat) befolkningen som för det mesta har följt de senaste tio månaderna är de som har fel här. Uttalanden på presskonferenser som "Om situationen inte förbättras och folk inte följer efter måste vi skärpa oss. ""Om folk inte lyssnar måste vi gå över till fas 2 av hårdare restriktioner och stänga fler arenor, begränsa fler timmar osv."

Jag argumenterar förresten inte att dessa åtgärder inte skulle behövas eller ens vem som borde eller inte borde få skulden. Jag säger bara att hur vi ser ut för att få allmänhetens samarbete måste undersökas.

Hotar människor, miljoner och åter miljoner, som redan har fått besparingar, affärer och försörjning förstörda, särskilt i områden som Pattaya, Phuket och Samui som också har sett hundratals företag stängda och formellt blomstrande gator med turister som nu är karga före denna omgång av Covid-19 med mer ekonomisk smärta och svårigheter är inte rätt svar enligt min åsikt. Det är också anledningen till att vi ser ett stort motstånd mot CCSA:s förslag om generella policyer för högriskprovinser och offentlig oenighet mellan guvernören och CCSA, vilket vi inte såg under de tidigare åtgärderna. (Mycket.)

Vi ser också prodemokratiska demonstranter och regeringsoppositionspartier, som mestadels stödde åtgärderna under förra årets stängningar, tala ut och protestera. Till och med vissa regeringsvänliga partier ifrågasätter ännu en massiv omgång av allmänna restriktioner och stängningar utan vetenskapliga bevis. Framstående företagsföreningar, som The Thai Restaurant Association and Tourism Association, tar också steget upp mot allmänna, hårda, affärsdecimerande restriktioner, oavsett om du vill kalla dem nedstängningar eller inte.

Jag säger INTE att restriktionerna möjligen inte behövs eller att läkarna inte gör sitt jobb för att kontrollera situationen. Jag säger dock att genom att "byta språk" om hur vi kan arbeta tillsammans för att bekämpa detta samt ge ekonomiskt stöd och stöd till de drabbade behövs absolut denna gång. Detta går också med att vara tydlig och transparent om tidslinjer och mål. Försöker vi eliminera detta igen? Och varför, i så fall, när vacciner (en liten mängd) kommer att börja komma nästa månad? Hur länge kommer vi att behöva eliminera? Hur ser tidtabellen ut för att återuppta människors försörjning?

Jag berömmer regeringen för att ha flyttat upp vaccintidtabellerna och nästan fördubblat mängden de har köpt under den senaste veckan förresten, detta var ett bra drag och kommer att hjälpa landet på lång sikt, särskilt den utländska turistnäringen. Men om det inte finns någon infrastruktur kvar kommer skadan att ske under mycket längre tid. Detta gäller även om Covid-19 tillåts ta tag i äldre och utsatta, särskilt i Issan, och den skada och smärta detta kan orsaka. får inte heller hända.

Den thailändska regeringen verkar mycket oförmögen, ovillig eller ovillig att erbjuda ekonomiskt stöd den här gången, särskilt till de informella arbetare som drabbas av "hotet" om långa, fruktansvärda företagsnedläggningar. De här i Pattaya förra året minns matlinjer i tusental på höjden av stängningsperioden ... vi vill verkligen inte upprepa det, eller hur? Därför föreslår jag helt enkelt att vi mjukar upp språket snarare än att ständigt hota människor som redan har haft ett eländigt år och de flesta som inte fått något ekonomiskt stöd och gräver djupt i våra fickor för att stödja dem som behöver det om vi måste införa begränsningarna (och vi kan behöva göra det) för att kontrollera detta virus. Om vi ​​får samarbete och stöd, kontra hot, kan vi slå detta virus och hjälpa alla som drabbas ekonomiskt samtidigt.

Tack för att du lyssnade, lämna gärna kommentarer eller tankar nedan.

Adam Judd

Sändning
Användarrecension
4 (10 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/