Folkhälsoministeriet föreslår att tillfälligt skjuta upp brittiska besökares inresa till Thailand på grund av Covid-19 oro

Bangkok, Thailand-
  Efter att fyra engelska patienter testade positivt för en stam av Covid-19 som enligt uppgift sprider sig betydligt snabbare än andra stammar, har Folkhälsoministeriet föreslagit den thailändska regeringen att skjuta upp (skjuta upp) brittiska medborgares inresa till Thailand tills situationen förbättras.
  Det är viktigt att notera att detta är ett "förslag" och ännu inte är slutfört eller godkänt.
  Folkhälsoministeriet har i samarbete med Department of Disease Control lagt fram förslaget till Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA). Ett slutgiltigt beslut i denna fråga väntas någon gång i veckan efter möten och diskussioner med relevanta myndigheter.
  Detta följer en familj på fyra som kommer in i Thailand den 21 december och enligt uppgift bekräftas med den nya virusstammen, som enligt vissa analytiker sprider sig upp till 70% snabbare, dock har inte visat några vetenskapliga bevis för att vara mer dödlig eller skadlig enligt folkhälsoministeriet.
  Familjen gick in i karantän, som för alla lagliga utländska besökare i landet, och påfrestningen upptäcktes där. Familjen hade ingen exponering för allmänheten, enligt Dr. Opas Karnkawinpong vid Department of Disease Control. De är fortfarande i gott skick och på en specialavdelning på ett thailändskt sjukhus under observation och behandling.
  Dr Opas betonade att Thailand var medvetet om påfrestningen och att alla passagerare på planet med den brittiska familjen hade testats och hittills varit negativa för Covid-19-viruset.
  Opas uppgav också till thailändsk press att stammen liknade den stam som finns hos migrantarbetare i Myanmar som också sprider sig snabbt, vilket får många brittiska medborgare att ifrågasätta varför Thailand övervägde att "skjuta upp dem" (Thailand ogillar ordet "förbud") från inträde när de måste ha fjorton dagars karantän.
  Svaret på tillkännagivandet på sociala medier online var till stor del negativt från brittiska medborgare, även om det var positivt från många thailändska medborgare. Brittiska medborgare hävdade att åtgärderna inte behövdes, främst på grund av Thailands karantänssystem. Thailändska medborgare uppgav dock att det var bättre att vara säker och försiktig.
Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/