Thailands regering ber "högt kontrollerade riskprovinser" för Covid-19, inklusive Chonburi, att inte hålla barnens dagaktiviteter

Pattaya-

Den thailändska regeringen har bett 28 provinser som anses ha hög risk för Covid-19-viruset att inte hålla årliga evenemang för barnens dag, som normalt infaller den 9 januari i år.

Tidigare tillkännagivanden hade sagt att det bara kan skjutas upp, men det verkar nu som att det inte kan hända i år, åtminstone vid denna tidpunkt.

Dr. Taweesin Visanuyothin, talesman för Center for Covid-19 Situation Administration, gjorde kommentarerna vid en presskonferens i morse.

Enligt Taweesin kommer det att finnas "många andra dagar att ha roligt på" och att även icke-högriskprovinser mycket noggrant bör överväga risken för att eventuellt ha barndagsevenemang. Normalt ges den här dagen gåvor till barn, mässor, specialshower och mycket mer på en nationaldag som firar och ger tillbaka till barn.

De 28 högriskprovinser som specifikt har "betats" att inte ha barndagens evenemang är Tak, Nonthaburi, Pathum Thani, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Saraburi, Lopburi, Singburi, Ang Thong, Nakhon Nayok, Kanchanaburi, Nakhon Pathom, Ratchaburi , Suphanburi, Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Chachoengsao, Prachinburi, Sarakaew, Samut Prakan, Chanthaburi, Chonburi, Trat, Rayong, Chumphon, Ranong och Bangkok.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/