Läsare Talkback-resultat: När det gäller de aktuella Covid-19-infektionerna, borde Thailand "lockdown" igen?

Särdrag:

Följande är läsarkommentarer, åsikter och insikter från vår veckofunktion där vi ställer en nyhetsvärd fråga till våra läsare och sedan lyfter fram dina åsikter nästa vecka.

Förra veckan frågade vi dig detta: https://thepattayanews.com/2020/12/28/reader-talkback-in-regards-to-the-current-covid-19-infections-should-thailand-lockdown-again/

Här är vad du hade att säga. Om du inte har haft en chans att svara eller vill ge din synpunkt eftersom vi har genomfört fler åtgärder men ännu inte en "hård" nationell lockdown så här: Du kan svara här eller på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com.

Låt oss se vad du hade att säga. Viktigt är att åsikterna här är läsarens/svararens åsikter och kanske inte Pattaya News.

Ken: Spåra och spåra för tillfället. Men med hästen nu ute ur ladugården måste de sluta säga att covid är under kontroll. Håll Anutin från att skylla på alla utom sig själv och låt honom bära en mask ordentligt!

Larry H: Thailands myndigheter har hanterat din Covid-19-pandemi utmärkt. Jag är säker på att de kommer att hitta den bästa lösningen för att lösa de nya utbrotten också. Mycket står på spel så det kommer att bli många svåra beslut som kommer att skapa en del svårigheter för någon. Med vaccinet som snart kommer att distribueras, antar jag att de kommer att fatta ett beslut som garanterar säkerheten snarare än att glädja dem som vill fira nyår. Viktigt att alla följer instruktionerna och gör vårt yttersta för att minska risken.

Kevin B: Thailand borde stängas av nu. Varför vänta på att det uppenbara ska hända

Tim F: skicka illegala migrantarbetare tillbaka till sina länder som första prioritet. det skulle vara en bra början

  Phil (meddelande i kursiv stil, längre bokstav):

Hej Pattaya News,
Jag har kommenterat mycket på inläggen på FB och har några starka, vetenskapsbaserade åsikter om hur covid-situationen hanteras i Thailand.
När det gäller frågan som ställs tror jag att den thailändska regeringen är helt ansvarig för de senaste utbrotten. Detta kommer från min övertygelse att de faktiskt inte har gjort något pragmatiskt, proaktivt eller realistiskt för att möta och helt förstå virushotet, och därför rullar ut en plan som inte inkluderar att förstöra den thailändska turism- och gästfrihetssektorn, eller någon annan bransch för den delen.
En verklighet de inte står inför är att mikrobiella partiklar kommer att färdas mycket mer än 1.5 eller 2 meter! De distansåtgärder som finns i pjäsen fungerar inte, i alla fall inte utanför. Detta har inte åtgärdats i någon åtgärd, och bidrar faktiskt till vad som är ett oundvikligt utbrott nu.
De löjliga scener vi har bevittnat av människor utsmyckade i full hazmat-utrustning med ryggsäcksspruta utanför som sprejar träd och vägar, eller till och med på biografer eller inomhusmarknader, är dumhet i massiv skala. Du kan helt enkelt inte sanera din yttre miljö! Även inom livsmedelsindustrin, där jag ger råd om mikrobiologi och bästa bearbetningsmetoder, i högriskrum för bearbetning av proteinmat, måste rummet förslutas och "immas" i minst 6 timmar med ett antibakteriellt medel. dimma som lägger sig på alla ytor och ger en antibakteriell funktion med hög kontakttid. Du kan inte replikera det utanför dessa kontroller! 
Inte bara det, antibakteriella medel dödar inte virus! Rengöringsmedel kan bara göra det genom att bryta ner de cellulära strukturerna som omger dem, så all denna handdesinfektion som pågår överallt med antibakteriella geler är faktiskt värdelös. Faktum är att de skadar hälsan genom att döda de goda bakterierna som hjälper till att stödja autoimmuniteter!
Temperaturkontroll är också meningslöst. Alla som är smittade som är asymtomatiska kommer inte att få feber, och kommer därför att ta sig förbi en temperaturskanning och kunna smitta någon.
Själva PCR-testningen används i stor utsträckning inom livsmedelsindustrin för identifiering av art-DNA. Om din köttfärs var förorenad med fläsk eller till och med hästkött, skulle ett PCR-test separera DNA-strängarna och ge svaret. Det är i bästa fall ett felaktigt system för virusisoleringstestning, men det är det bästa vi har just nu, så det enda sättet att få något förtroende för infektionsfrekvensen är att testa, testa och testa igen. 
Människor är dock inte de enda bärarna av några mikropartiklar, oavsett vad media och regeringar försöker berätta för oss alla. Min senaste analogi av detta var med rapporterna om föroreningar, som består av fasta partiklar som är tyngre än luft, som förflyttas många mil på rådande vindar. Om partiklar som är tyngre än luft kan transporteras på detta sätt, så krävs det ingen forskare för att förstå att mikrober som är lättare än luft definitivt kommer att suspenderas och flyttas på samma sätt. Vi har fått höra att viruset kan överleva på ytor i många timmar, så det gäller även när de kan fästa vid dammpartiklar svävande i luften. 
Regeringens berättelse har varit och fortsätter att vara en att koppla virushotet endast till utlänningar. Detta budskap har sjunkit in djupt hos lokala thailändare och är mycket oroande. Verkligheten är att viruset, liksom damm, inte har någon respekt för någon gräns, låsning, utegångsförbud, alkoholförbud, distansering, turistlåsning eller någon annan inert restriktion. Lockouten har faktiskt varit en inlåsning när det gäller viruset, och det var bara en tidsfråga innan ett utbrott manifesterade sig.
På den relaterade anteckningen, frågade någon någonsin varför så många personer i karantän befanns positiva, trots att de hade två tidigare negativa testresultat? Varför testar inte Thailand människor vid ankomsten till BKK, med tanke på deras fruktansvärda rädsla för viruset?
När Bangkok tömdes på tiotusentals provinsarbetare i början av detta när Thailand var nummer 2 på falldiagrammet efter Kina, kan jag inte för ett ögonblick föreställa mig att det inte fanns oprövade, infekterade människor som sändes ut, som helt enkelt måste ha startade en infektionstopp i sina hemprovinser som aldrig har upptäckts. 
Eftersom de flesta (90 % med det nuvarande utbrottet tydligen) aldrig visar symtom, och resten oftast bara visar milda, var potentialen för spridning enorm. Enligt min åsikt kan allt inte tillskrivas migrantarbetskraften, och detta fortsatta budskap från regeringen är ytterst oansvarigt. 
Sammanfattningsvis är min uppfattning att Thailand har gömt sig från sitt ansvar när det gäller virushantering när det borde ha ställts inför dem och formulerat strategier som minskar, inte eliminerar risker. En riskfri situation är inget annat än fantasi, och denna meningslösa strategi är kärnan i vad som händer nu. Deras fortsatta skrämselsvar är oroande och ineffektiva, samtidigt som de säger åt folk att inte få panik!
Även om jag inte är en covid-förnekare, är jag verkligen en kritiker av hur Thailand (och andra) har låtit deras övermodiga, hysteriska lösning bli mycket värre än hotet från själva problemet. Mitt företag har lidit på grund av deras beslut och handlingar, men överlevt tack vare min ex-pat kundbas och min mångsidiga affärsmodell. Andra har precis slängt av den regering som är tänkt att stödja och hjälpa i kristider. Det är bara skamligt enligt mig.
(Avsluta)
  Terry: Nej, nej, nej
Lockdowns har visat sig inte fungera!
De förvärrar bara en redan svår situation och gör saker kritiska för vardagliga thailändare!
Ingen låsning! De flesta fall är inte livshotande och är ändå asymtomatiska!
Franco: Min åsikt är att det tidigare tillvägagångssättet har gett utmärkta resultat. Mer drakoniska åtgärder kommer att döda ännu mer landets ekonomi. Vi kan se så många butiker och verksamheter läggas ner, vill de att situationen försämras ännu mer? Enligt min åsikt är det bättre att försvara läkemedel som har visat sig vara effektiva, och med vacciner, när de har testats under lång tid. 
  Mike:
Det är inte en nedstängning, det är en avstängning. Se skillnaden? Det är inga smutsiga ex-pats, det är några av våra marginalarbetare i byggläger!! Det sprider sig där vi testar. Vi testar områden för icke-thailändska arbetare. Om du kommer till min plats, karantän i 14 dagar. Om du kommer till mitt område är det en vikariekontroll och slumpmässiga förhör. Mitt område är baserat på vetenskap. Mitt område är också baserat på vetenskap. Samma sak men annorlunda.
 Stefan: Jag röstar på lockdown, om jag inte kan åka dit ska ingen annan ha kul också...
  Pedro: Stäng av den. Rädda Thailand. Gott om nya pengar kommer att byggas upp igen. De nuvarande befintliga företagen. Tja, det är så det går.
  Paul:
Lockdown INTE Börja vaccinationer ASAP i COVID-provinserna, sedan de bättre provinserna. Börja med de bästa turistprovinserna, Pattaya...
Lås endast provinser för utomstående om covid sprider sig där. Men tillåt rörelse och håll företag öppna.
Sunt förnuft tillvägagångssätt.
Lycka till
  Jay: 2020 har visat att de nationer som vibrerar, betalar priset, både i förlorade liv och skada på deras ekonomi. Håller du inte med? Ta en titt på vad som hände i Storbritannien, USA, Brasilien, etc, där obeslutsamma regeringar agerade för sent. En nedstängning på en månad nu är bättre än en massförlust av liv och en efterföljande total avstängning av ekonomin senare.
  Arvind: Lär dig leva med det. Det försvinner inte inom kort och du kan inte stoppa det med dessa åtgärder. Allt som krävs är 1 smittad person för att det ska börja igen.
  Stråle:
Om siffrorna går utom kontroll bör de låsa det.
Två till tre veckor skulle räcka
Thailändarna är i stort sett följsamma; de springer inte runt och arrangerar protester över att bära masker och avfärdar viruset som "bara influensa".
  Markus: Under INGA omständigheter bör Thailand ha en ny lockdown. Det skulle vara slutet för många kvarvarande företag som redan kämpar för att överleva. Fortsätt bara med vaccinationsprogrammet. Astra Zeneca kan godkännas den 4 januari, enligt BBC News. Indien är redan i startgroparna och enligt vissa medierapporter producerar Indien redan. Hur är det med Thailand? Istället för en ny låsning kunde Astra Zeneca-vaccinationsprogrammet godkännas genom nöddekret och produktionen startade omedelbart.
 Massor av bra läsarfeedback och insikter den här veckan, vi kommer sannolikt att ha en ny talkback imorgon!
Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/