Thailands konsumentförtroende lägst sedan augusti, miljarder att förloras om Covid-19-situationen inte löser sig, enligt UTCC-forskning

FOTO: Dailynews

Nationella -

University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC) uppskattar att en hypotetisk nedstängning på en till tre månader i Thailand ekonomiskt skulle kunna förlora miljarder baht om den thailändska regeringen inte kunde stödja landets försämrade ekonomi ekonomiskt.

Dr Thanawat Phonvichai, universitetspresident och ekonomisk expert, avslöjade idag, den 7 januari, att Thailands konsumentförtroendeindex i december 2020 har sjunkit för första gången på tre månader och att det totala konsumentförtroendeindexet har sjunkit till den lägsta nivån på fem månader sedan augusti 2020.

FOTO: Dailynews

Detta beror, enligt resultatet, på konsumenternas oro över det nya coronavirusutbrottet och oro över den ekonomiska återhämtningen och framtida arbetslöshet.

Med det lägsta indextalet under de senaste fem månaderna, förväntar sig Center for Economic and Business Forecasting av UTCC att konsumenter avsevärt skulle fortsätta att avstå från att spendera under första kvartalet 2021 tills Coronavirus-situationen i landet är återställd.

FOTO: Infoquest

Dessutom har Economic Forecasting Center uppskattat effekten av Covid-19-situationen på den thailändska ekonomin på hypotesen om flera steg från en mjuk lockdown till en hård lockdown på en månad, två månader respektive tre månader.

Baserat på hypotesen skulle situationskontrollen, eller lockdown, påverka ekonomin från 1.01 till 6.02 miljarder per månad, vilket skulle resultera i negativ BNP från 0.63-3.75 procent under första kvartalet samt öka hushållens skuldsättning.

Men om regeringen kunde skjuta in pengar för att stödja den nationella ekonomin med ett belopp på 2 till 3 miljarder baht och kunde kontrollera situationen på inte mindre än tre månader, skulle den thailändska ekonomins stabilitet återhämta sig något.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.