Reader Mailbag/Opinion: Terminologi som används kring Covid-19 och hur Thailand kan lösa denna situation

Följande är en läsarinlämning/åsikt. Deras tankar, uttalanden och åsikter är helt deras egna och kanske återspeglar The Pattaya News Company Ltd.
Terminologi:
När jag läser varje dag, över hela världen om antal fall av infektioner av Covid-19, måste jag fråga, vilken regelbok följs här? Ja, PCR-testet är för närvarande ett av få sätt vi måste upptäcka om någon har kommit i kontakt med det nya (inte så nytt längre) Corona-viruset. Dessa tester testar dock inte för sjukdomen Covid-19, som är ett resultat av en eskalerande infektion. Det måste finnas den här skillnaden!!
När regeringen rapporterar "nya fall" saknar jag skillnaden mellan människor som blir smittade och människor som faktiskt blir sjuka.
Bara för att någon haft/har kontakt med viruset betyder det inte att de kommer att bli sjuka eller dö av detta virus (som har en dödlighet på 0.15 – 0.25 % enligt en studie publicerad i augusti förra året av WHO).
Som du har påpekat många gånger i några av dina artiklar, och även en gång svarat på en av mina kommentarer; Mer än 90% av personerna är A-symptomatiska, vilket betyder att de bara är "testade positiva".
Även om jag förstår att dessa människor måste isoleras och övervakas, är det ingen mening för mig att kasta de människorna i samma kategori som de människor som faktiskt behöver läkarvård.
Att bli smittad är inte automatiskt en dödsdom.
En bättre kommunikation av faktiska fakta, med mer exakt och särskiljande terminologi, är mycket tillrådligt.
Medan media och de statliga institutionerna inte gör det och fortsätter att kalla musen för en katt, håller de människor i ett tillstånd av rädsla. Speciellt när de ger intrycket att detta är en allvarligt dödlig sjukdom. Ja, det kan vara dödligt för människor som har samsjukligheter, och människor som är gamla, det kan man inte förneka. Och dessa människor måste skyddas.
Medan alla är så oroliga och rädda för detta virus, som utgör ett visst hot mot en viss procent av befolkningen, dör många människor på vägarna i trafikolyckor. Ja, som många skulle hävda är detta en dålig jämförelse (ja det är det verkligen), thailändare väljer varje dag att komma ut i trafiken med överhängande risk att inte återvända hem denna dag. Det är en kalkylerad risk de tar. Även om viruset kan överföras, utan att någon märker det, kan försiktighetsåtgärder vidtas genom att tvätta händerna regelbundet, inte röra ansiktet hela tiden och kanske bära en mask.
Thailand hade detta virus under bättre kontroll än så många andra länder, och bara på grund av girigheten och ansvarslösheten hos ett fåtal måste de möta den nuvarande situationen.
De flesta regeringar i världen hade någon gång någon gång med färre infektioner, där de kunde ha förberett sig för en potentiell ökning av nya infektioner. Thailand är inget undantag. Från åtminstone juli till november kunde strategier ha utarbetats i CCSA, till hur man hanterar en potentiell ökning av nya infektioner. Även om jag måste erkänna, gör Sjukdomsförvaltningen ett utmärkt jobb med kontaktspårning etc, jag är övertygad om att de kan ha saker under kontroll.
Hur kan Thailand ta sig ur den här röran??
1) Det första skulle vara, att sluta få panik!! Rädsla är en dålig rådgivare.
2) Få riktiga data från hela världen, hur man klassificerar detta virus/sjukdom, hur man behandlar det i tidiga skeden och hur man skyddar de som är mest sårbara, låt oss sedan vara verkliga, barn och vuxna upp till 60 års ålder med ett sunt immunsystem och utan andra kända sjukdomar (diabetes, fetma, etc).
3) Samla faktadata (förfinad för att vara begriplig för alla) på en webbplats, där alla kan utbilda sig själva om riskerna och farorna med viruset. Sjukdomen kan utlösa under vilka omständigheter den kan bli dödlig. Så folk skulle få en välutbildad bild av vad de sysslar med.
4) Media. När det kommer till rapportering om detta virus höll media detta ämne i folkets huvudfokus. Oavsett vilket uttag som konsumeras är det dominerande ämnet antalet infektioner, felaktigt kallat Covid-19. Media har ansvaret att informera människor om alla fakta de har till sitt förfogande. Men så vitt jag har läst i engelsk press upprepar de bara vad regeringen kommunicerar (ja med alla ovan nämnda brister).
5) Detta är det viktigaste.
Sluta flippa ut, informera folk, men behandla inte den thailändska befolkningen som barn. I denna pandemi behöver du befolkningens samarbete, inte deras rädsla.
Som sista punkt vill jag ange en känsla jag har.
Sunt förnuft och rationalitet har gått förlorade för rädsla över hela världen.
Låt oss sluta vara rädda och återgå till en punkt där analytisk observation och sanna vetenskapliga förfaranden är vägen ut ur denna röra.
RGDS
R.
Sändning
Användarrecension
3.67 (9 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/