Pattayas borgmästare och team besöker Koh Larn för att tillhandahålla förnödenheter och assistans på grund av Covid-19-stängningen av ön

Koh Larn, Thailand-

Pattayas borgmästare tillsammans med sitt team från stadshuset besökte Koh Larn idag för att leverera mat, vatten och förnödenheter till öns invånare som för närvarande är under tunga restriktioner och åtgärder på grund av Covid-19-förebyggande åtgärder.

Öns inhemska invånarråd, som har betydande input om riktningen för ön och deras politik, röstade för att stänga ön tidigare denna månad efter en rädsla som involverade ett positivt fall som besökte biljettkiosken till ön.

Ön är under strikta regler och stängningar och alla turister ombads lämna ön. Resorter, nöjesställen och liknande företag stängdes och ön är under en nattlig "begäran" att stanna hemma. (Thailand ogillar att använda ordet utegångsförbud under den nuvarande omgången av restriktioner.)

Koh Larn är nästan helt beroende av turism och trots att Pattaya lider av svåra tider överlag på grund av brist på inhemska turister har lokala invånare på ön sagt att inhemsk turism har hållit dem igång och har varit "bättre än väntat" under de senaste månaderna. Utan den turismen har ön dock liten eller ingen inkomst och tvingas förlita sig på välgörenhet eller traditionellt fiske.

Ön är stängd till åtminstone den 20 januari.

Därför besökte Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume och hans team ön idag både för att inspektera piren för reparationer som ska göras medan det inte finns några turister och för att leverera välbehövliga förnödenheter och mat till lokala invånare.

Totalt delades 350 uppsättningar av förnödenheter ut till bybor som var i nöd, särskilt äldre och fattiga. Enligt borgmästaren borde uppsättningarna av förnödenheter räcka för att få invånarna genom deras nuvarande stängningsperiod för ön även om staden skulle ge mer hjälp om det skulle behövas.

Borgmästare Khunplume har också beordrat reparationer av bryggan och piren för Koh Larn under denna period inklusive räcken och andra säkerhetsåtgärder och inspekterat arbetet som utförs för detta under sitt besök.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/