Rayong, Chonburis guvernörer betonar att folk ska ha tålamod när det gäller att häva Covid-19-restriktioner, hoppas kunna lösa Covid-19-situationen i slutet av månaden

Östra ekonomiska korridoren, Thailand-

Guvernörerna i Rayong och Chonburi har båda talat vid presskonferenser hittills i veckan i sina respektive provinser och betonat för sina invånare att även om de förstår svårigheten för företagare på grund av resebegränsningar som i huvudsak har stoppat området när det gäller inhemsk turism och stängt många företag tillfälligt, så ber de fortfarande om tålamod och samarbete.

Detta kommer samma dag som den thailändska regeringen avslöjade vissa hjälpåtgärder, inklusive 3,500 XNUMX baht i månaden under två månader för informella arbetare, rabatter på vatten- och elräkningar och andra åtgärder.

Idag, den 12 januari 2021, är det två veckor i Banglamung sedan guvernören beordrade stängning av många olika affärsställen, särskilt inom underhållningssektorn, på grund av att tjänstemän sa att de är "högrisk" för den potentiella spridningen av Covid-19 coronavirus. Rayong har varit under restriktioner något längre. Resten av Chonburi följde Banglamung in i restriktioner i början av januari och förblir där från och med nu.

Chonburi-provinsen tillkännagav 19 bekräftade fall av Covid-19 i morse, majoriteten från ett stort kluster på ett bryggeri i Si Racha.  Tjänstemän har under tiden sagt att de känner att situationen är under kontroll och att spår- och spårningsteam har arbetat "dygnet runt" för att identifiera alla som var en kontakt med de inblandade i det senaste klustret.

Rayong tillkännagav nio fall av Covid-19 idag. Alla, enligt guvernören, var förknippade med spelrelaterade kluster och illegalt spel i allmänhet. Rayongs guvernör meddelade också att 67 personer har arresterats i samband med illegalt hasardspel och sammankomster relaterade till dessa. Si Racha-bryggeriklustret började efter att en Covid-19-positiv person från Rayong besökte bryggeriet på julveckan, vilket ledde till en "superspridare"-händelse som från och med i morse som infekterade över 60 personer, antingen direkt eller indirekt relaterat till bryggeriet. Rayong-klustret började efter att en person besökte epicentret för den senaste serien av infektioner, en fiskmarknad i Samut Sakhon. Den personen gick sedan och spelade och tros också ha varit en "superspridare".

Båda guvernörerna har erkänt att situationen verkar förbättras med fall som totalt sett minskar, men betonade att det var för tidigt att släppa restriktioner i provinserna.

Folkhälsoavdelningen har antytt att de skulle behöva minst en fjorton dagars period utan nya "mystiska" fall och aktivt fall att hitta och testa skulle behöva visa några tecken på infektion i lokalsamhället för att släppa några restriktioner som företagsnedläggningar. Det har dock funnits Nej "officiella" tillkännagivanden eller löften om när restriktioner skulle hävas. Pattaya News noterar.

Folkhälsotjänstemän såväl som guvernörerna har flera gånger sagt att de hoppas kunna lösa situationen i slutet av januari och börja lätta på restriktioner som har orsakat allvarlig smärta för nästan alla affärssektorer i de östra provinserna. Trat och Chanthaburi, trots betydligt färre fall, är också "högt kontrollerade" provinser på grund av närheten till Rayong och Chonburi och oro för att vissa människor kan ha "flytt" från avstängningarna och åtgärderna för att försöka åka till en närliggande provins istället. Underhållningslokaler, såväl som andra restriktioner, finns också i dessa provinser.

Pattaya News kommer att fortsätta att tillhandahålla uppdaterade dagliga nyheter om situationen i de östra provinserna överlag.

Fotokredit: Naew Na

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/