Rayong tillkännager två fall av Covid-19, planerar att testa tusentals innan man överväger att lätta på restriktioner

Rayong, Thailand-

Rayongs guvernör, tillsammans med Rayong Department of Public Health, tillkännagav två fall av Covid-19 idag, vilket fortsätter en övergripande kraftig nedåtgående trend. Men tjänstemän varnade för att det var för tidigt att häva restriktioner som har stängt många företag och stoppat inhemsk turism.

Dr. Sunthorn Phumikarnkit från Rayongs folkhälsokontor talade vid en presskonferens idag och gav detaljer kring de två bekräftade fallen och den nuvarande planen för provinsen när företagsägare och lokala invånare började sätta press på regeringen för att lätta på restriktioner som har varit i plats i nästan en månad som nu har stängt många lokala företag. Även om den thailändska regeringen säger att de "arbetar på" ekonomiskt biståndsrelaterade åtgärder, har hittills inga officiellt getts till drabbade invånare, i första hand som är informella arbetare.

Dr Sunthorn sa att de två nya fallen var chaufförer för matleveranser som besökte lokala migrantarbetarsamhällen som var en nyckelkomponent i de senaste kluster i provinsen som involverade både migrantarbetare och personer inblandade i illegalt spelande. Även om patienterna är asymtomatiska beskrevs båda männen som "sociala" och det finns potentiella farhågor om att de kunde ha spridit viruset till andra eftersom de levererar mat till migrantsamhällen i området som till stor del är under restriktioner och inte kan lämna sina läger och sovsalar.

Dr Sunthorn sa att provinsen planerar att testa ungefär 8,000 XNUMX människor totalt i "högrisk" samhällen, främst tätbefolkade migrantläger, fabriker och sovsalar i provinsen för att avgöra om det finns någon utbredd infektion som fortfarande "gömmer sig" hos asymtomatiska bärare. i Rayong. Om dessa tester visar sig att det inte finns några större problem kommer Rayong att "överväga" att lätta på vissa restriktioner och åtgärder. Det är viktigt att notera att det inte fanns någon tidsplan eller garanti för när eller om dessa åtgärder kommer att lättas.

Hans kungliga majestät Kungen har donerat ett avlägset Covid-19-testfordon som används i ett primärt problemområde, Map Cha Lao On Village i Chak Phong Subdistrict i Klaeng District. Området är under mycket strikta reserestriktioner och åtgärder.

Pattaya News vet att vi har många läsare i Rayong-området och kommer att fortsätta att ge uppdateringar dagligen.

Foto: Post idag.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/