Pressmeddelande: Barn har inte råd med ytterligare ett år av skolstörningar på grund av Covid-19

Följande är ett yttrande/pressmeddelande från UNESCO publicerat med deras tillstånd. Deras tankar och åsikter är deras egna.

"När vi går in i det andra året av covid-19-pandemin, och när fallen fortsätter att skjuta i höjden runt om i världen, bör inga ansträngningar sparas för att hålla skolor öppna eller prioritera dem i återöppningsplaner.

"Trots överväldigande bevis på effekterna av skolnedläggningar på barn, och trots allt fler bevis på att skolor inte är drivkrafter bakom pandemin, har alltför många länder valt att hålla skolor stängda, vissa i nästan ett år.

"Kostnaden för att stänga skolor – som vid toppen av pandemiska nedstängningar påverkade 90 procent av eleverna över hela världen och lämnade mer än en tredjedel av skolbarnen utan tillgång till distansutbildning – har varit förödande.

"Antalet barn som går utanför skolan kommer att öka med 24 miljoner, till en nivå som vi inte sett på flera år och har kämpat så hårt för att övervinna.

"Barns förmåga att läsa, skriva och göra grundläggande matematik har blivit lidande, och de färdigheter de behöver för att trivas i 21-talets ekonomi har minskat.

  "Deras hälsa, utveckling, säkerhet och välbefinnande är i fara. De mest utsatta bland dem kommer att bära den tyngsta bördan.

"Utan skolmåltider lämnas barn hungriga och deras näring försämras. Utan dagliga interaktioner med sina kamrater och minskad rörlighet tappar de fysisk kondition och visar tecken på psykisk ångest. Utan det skyddsnät som skolan ofta ger är de mer sårbara för övergrepp, barnäktenskap och barnarbete.

"Det är därför att stänga skolor måste vara en sista utväg efter att alla andra alternativ har övervägts.

– Att bedöma risken för smittspridning på lokal nivå bör vara en avgörande faktor vid beslut om skolverksamhet. Rikstäckande skolnedläggningar ska undvikas när det är möjligt. Där det finns höga nivåer av smittspridning i samhället, där hälsosystemen är under extrem press och där det bedöms som oundvikligt att stänga skolor, måste skyddsåtgärder vidtas. Detta inkluderar att se till att barn som riskerar att utsättas för våld i sina hem, som är beroende av skolmat och vars föräldrar är nödvändiga arbetstagare kan fortsätta sin utbildning i sina klassrum.

"I händelse av nedstängningar måste skolor vara bland de första som öppnar igen när myndigheterna börjar häva restriktionerna. Ikappklasser bör prioriteras för att säkerställa att barn som inte har kunnat lära sig på distans inte lämnas på efterkälken.

"Om barn ställs inför ytterligare ett år av skolnedläggningar kommer effekterna att märkas i generationer framöver."

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/