Pattayas borgmästare och personal öppnar delningsskåp för behövande under Covid-19-krisen i stadshuset

Pattaya-

Pattayas borgmästare och stadshusets personal har installerat ett skåp som delar gemenskap framför stadshuset i norra Pattaya för att hjälpa behövande.

Pattaya lider för närvarande av stängningsåtgärder och reserestriktioner i Chonburi på grund av en andra omgång av Covid-19-fall i området. Dessa fall var främst kopplade till illegalt spelande och spårades ursprungligen från epicentret av ett nyligen utbrott i Thailand på en räkmarknad i Samut Sakhon.

Banglamung har varit under stängningsorder som har stängt många företag och begränsat resor till provinsen sedan den 30:e december förra året, vilket satt tiotusentals arbetslösa och många fler med arbetsbrist på grund av ingen inhemsk turism som hotellbranschen.

Borgmästaren uppskattade tidigare i veckan att så många som 30,000 XNUMX personer bara inom hotellbranschen för närvarande är tillfälligt arbetslösa. Även om regeringen säger att de kommer att ge hjälp, har processen varit långsam enligt många invånare och hittills har ingen setts för de många människor som lever dag till dag.

Matskåpen kommer att fyllas dagligen av stadshuset. Människor kan också skänka pengar till skåpen som finns framför IT-huset i Stadshuset under dagtid. Det kommer att finnas personal till hands för att ta emot donationerna. Efterfrågade varor är torrfoder som konserver och ris.

Sociala distansåtgärder och andra Covid-19-relaterade skyddsartiklar finns på plats vid skåpen för att säkerställa säkerheten för alla enligt Pattayas borgmästare.

Från och med idag, den 22 januari, har Pattaya gått en vecka utan några nya bekräftade fall av Covid-19. Men hälsotjänstemän är försiktiga och säger att det är för tidigt att häva restriktioner.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/