Hemlös före detta Pattaya taximotorcykelförare förvandlar sig själv till gatumusiker med sin husdjursapa

Pattaya-

En hemlös tidigare Pattaya taximotorcykelförare har förvandlat sig själv till en gatumusiker, komplett med sin husdjursapa, som försöker överleva Covid-19-krisen i Pattaya City.

Pattaya News besökte Mr Suradet Buajan, 51, som spelade gitarr med en liten kvinnlig apa på axeln i Soi Buakhao, södra Pattaya, i går kväll. (22 januari 2021)

Han berättade för The Pattaya News, "Jag brukade vara taximotorcykelförare innan Covid-19 slog till och decimerade turistnäringen. Jag kunde inte få stamkunder, inte ens thailändska, eftersom många thailändare lämnade Pattaya men jag hade ingen annanstans att ta vägen. Pattaya är mitt hem. Fler och fler människor lämnade stan och allt fler företag stängde. De flesta lokalbefolkningen hade sin egen transport och det var en kamp att tjäna ens hundra baht om dagen.”

Suradet fortsatte att säga att efter en brist på kunder och Covid-19-relaterade stängningsåtgärder och restriktioner under det senaste året blev hans motorcykel, som han leasade, återtagen vilket fick honom att förlora jobbet som taxichaufför.

” Efter att jag tappade min cykel blev mitt liv svårare eftersom jag inte hade något jobb och inga pengar att betala för mitt hyresrum. Jag försökte jobba lite ströjobb här och där men kunde inte få ihop tillräckligt med pengar och blev vräkt för ett tag sedan. Med den senaste andra omgången av Covid-19 finns det inga jobb i Pattaya. Jag bor nu i övergivna byggnader runt Pattaya. Det finns många hemlösa i Pattaya nu och många övergivna byggnader och situationen verkar bli värre.” sa Suradet.

"När det gäller min husdjursapa, gavs hon till mig av en vän för ett tag sedan och tillsammans med min gitarr är allt jag har kvar i princip. Hon heter 'Maruay' och är sju år gammal. Hon är mig trogen och håller mig hoppfull inför framtiden.' Även under dessa svåra tider har hon alltid hållit sig vid min sida och jag skulle ta hand om henne före mig själv.” Suradet fortsatte.

”För tillfället använder jag min musikaliska talang för att sjunga sånger i LK Metro, Soi Buakhao och Tree Town-området varje kväll runt solnedgången när det inte är för varmt. Jag kan inte många låtar och jag tror inte att jag är den mest begåvade sångaren men jag klarar mig. Även om det inte är många människor runt omkring så lyckas jag ge tillräckligt med tips för att mata mig själv och Maruay varje dag. Livet är hårt, men jag är hoppfull att detta år kommer att se Covid-19-problemet avta och saker förbättras för mig själv, Maruay och Pattaya.” Suradet fortsatte.

Suradet sa att han inte ville ha medlidande eller stora utdelningar men uppskattade all medkänsla människor hade och han är tillgänglig för att träffas personligen varje kväll runt Treetown-området. En video där han uppträder finns på våra TikTok- och Facebook-kanaler.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (5 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.