Läsare Talkback-resultat: Skulle DU stödja obligatoriska Covid-19-tester, på egen bekostnad, för årlig förnyelse av utländska visum i Thailand?

Funktion-

Följande är våra veckovisa "Reader Talkback"-resultat där vi publicerar olika, utvalda svar från våra läsare angående en fråga som vi ställer varje vecka till vår användarbas. Frågorna rör aktuella toppnyheter.

Den här veckan frågade vi dig följande:

Läsare Talkback: Skulle DU stödja obligatoriska Covid-19-tester, på egen bekostnad, för årlig förnyelse av utländska visum i Thailand?

Detta kommer när vissa mediekällor har lyft fram ett uttalande i en nyligen genomförd Royal Gazette-order som säger att lagarna och kraven kring utlänningar har ändrats och lagt till kravet på att ha ett Covid-19-test. Det har dock inte gjorts några officiella offentliga tillkännagivanden och många mediakällor (och ambassader) söker förtydligande. Vissa mediekällor säger att detta bara betyder "migrantarbetare" eller de med arbetstillstånd, medan andra skiljer sig åt. Center for Covid-19 Situation Administration kommenterade kort detta och sa att det för närvarande bara var policy för migrerande arbetstagare men "kan" bli policy för alla utländska arbetstagare nästa månad, utan att nämna andra visum som familj. Men många frågor kvarstår baserade på den vaga formuleringen av Royal Gazette-uttalandet om det skulle kunna gälla ALLA utlänningar och VARJE visum-äktenskap, pensionering, utbildning, etc.

Om du inte hade en chans att höra av dig kan du göra det här: Du kan svara här eller på våra sociala mediesidor som Facebook eller Twitter eller mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Vi kommer att dela resultaten i slutet av denna vecka. Vi kommer att ha en ny läsartalkback imorgon med ett nytt ämne.

  Här är bara några av de över hundra svar vi fick förra veckan. Alla åsikter är läsarnas egna och valdes för mångfald av åsikter och av vår personal:

Stan-medan det verkar som att vaccination till alla thailändare kan ges gratis, förutsatt att andra följer Pattaya-schemat. Jag förstår att kostnaden är cirka 300 baht per spruta, personligen skulle jag välkomna inbjudan att inkluderas i vaccinutrullningen. Jag förväntar mig inte att det är gratis men skulle gärna betala säg 2K för de två doserna, du skulle då ha beviset att du är skyddad. Skulle detta inte räcka för immigration utan att behöva ta fram ett negativt test vid varje besök. Vi älskar Thailand det är därför många har valt att bo här vi följer reglerna respekterar religionen och kulturen. Varför få oss att hoppa igenom fler ringar, istället för att göra saker lättare för långa teamex-pats.

Jenifer W-låter en dum idé !! så även när Covid-19 under kontroll och landet är tillbaka till det normala – måste vi fortfarande ha ett Covid-test för att förnya förlängningen av vistelsen ?? Någon av oss "farangs" som redan är här och inte har varit utomlands sedan reglerna för inresa fastställdes har uppenbarligen inte Covid och bor här i ett samhälle som thailändare. Alla som anländer till landet måste testas före inresa. Om man skulle åka ut ur landet skulle man behöva testas vid återinträde !! Jag ser inte logiken i att bli Covid-testad för de som redan är i landet om man inte ska testa hela befolkningen! Det verkar lite diskriminerande för mig.
Jag håller dock med om att för att förnya ett visum eller förlänga vistelsen så måste man visa att man har vaccinerats med dokumentbevis! Det är vettigt eftersom många inte betalar till socialförsäkringen eller betalar skatt (jag betalar skatt) och därför inte är berättigade till en gratis vaccination.

Clifford K- Jag tror fortfarande på att de flesta testmetoder är ganska felbara och vissa kan leda till en hög andel falska positiva resultat. Bara av den anledningen tycker jag att obligatoriska tester är en hemsk idé. Visst skulle hata för ett falskt positivt att landa mig på sjukhuset utan några symtom för dagar av tester och observationer för att bevisa att jag inte är sjuk när jag aldrig var, till att börja med. Så efter det får jag fortfarande min förlängning och en rejäl sjukhusräkning? Och en överenskommelse också? Jag skulle kunna leva med att betala ett rimligt pris för ett obligatoriskt test om en pålitlig testmetod fanns tillgänglig. Det är mycket bättre än ett obligatoriskt vaccin eftersom jag inte tänker komma i närheten av ett utan att det blir obligatoriskt för mig att stanna här.

Bryan B-När vi pratar om 1-års visum antar jag att vi menar ett pensionsvisum och när vi är i Thailand kommer vi att betala skatt på köpta saker.
De flesta pensionärer är inte rika och kommer till kungariket för att de har råd att ha ett bättre liv än i sitt eget land. De stöttar även gatuförsäljarna eftersom de måste få licens för att sälja på gatan.
Jag tror inte att någon kommer att släppas in om de inte kan visa bevis på vaccination men efter 1 år skulle jag ha trott att testet skulle vara gratis med tanke på hur mycket pengar även de mindre rika Farangs kommer att spendera om ett år.

Mike W-Nej såvida de inte gör det obligatoriskt för alla i Thailand att peka ut en grupp människor är fel Jag talar som en expat som bor här i nästan 4 år och har aldrig lämnat

Anonym Expat (lång, kursiv stil):

Hej TPN,
Mitt svar är NEJ! Det är en dålig idé - fakta, inte åsikt.
Covid-statistiken har blåsts upp på konstgjord väg från början. Det mått som byråkrater felaktigt fokuserar på är antalet fall.
ETT CASE är när någon blir SJUK av en sjukdom. Positiva TEST för Covid är INTE fall. 99% av "positiva TEST" blir aldrig CASES. PCR-"testet" för Covid är en meningslös PROCESS. Vaccinationsförfattaren Dr. Tim O'Shea förklarar: 
"RT-PCR-testet verkar också ha sina problem. Dess uppfinnare, Kary Mullis, som fick Nobelpriset för att ha uppfunnit PCR-tillverkningstekniken, rapporteras ha sagt att det endast var för forskningsändamål och inte för medicinsk diagnos. En 80 % falsk positiv frekvens rapporterades från Kina i mars 2020.”
WHO medger äntligen att COVID19 PCR-test har ett "problem"
Den kriminella WHO blåser sitt eget skydd: falskt PCR-test
"Varje positivt resultat - som indikerar "infektion med viruset" - som inträffar vid 35 cykler eller mer är meningslöst."
Bangkok Hospital Pattaya erbjuder RT-PCR-testet, så jag frågade: "Vid hur många cykler (CT-värde) kör du testet?" De svarade: "I allmänhet är PCR-cykeln 40-45 CT." bom! Meningslösa resultat.
SAMMANFATTNING:
RT-PCR-testet för Covid-19 (som förmodligen används över hela Thailand) är en dålig idé eftersom:
– det ger en hög andel falska
– den körs över 35 CT, vilket ger meningslösa resultat
– ex-pats som testar falskt positivt riskerar att hamna i karantän eller inte kan förnya sitt visum
AND
– "SARS-CoV-2" har inte ens isolerats som en sak som ska testas för
– testsatsen kan vara förorenad!
Mer om scamdemin:
Vänliga hälsningar,
Anonym Expat

Torbjorn-I kommer att vara villig att ta testet och få vaccinet men bara vaccinet från SINOVAC, det kinesiska vaccinet, eftersom det är gjort på det gamla sättet och inte med RDNA. Jag vill inte ha den där RDNA-skiten i min kropp. Jag stannar nu i Colombia men bara för att stanna i Thailand så om jag kan komma tillbaka till Thailand snabbt genom att ta SINOVAC-vaccinet och ett covid-test för mina egna pengar. Helvete jag gör det.

Wim-Om bara tillsammans med thailändska tjänstemän, statsanställda polistjänstemän ….även på egen bekostnad. Om inte …. enorm diskriminering igen

Janin-Nej det är en dålig idé. Det visar (igen) att de bara tolererar oss, inte mer, inte mindre.
Om de gör det till en lag varför skulle inte alla thailändare testas? Jag bodde här i 6 år, gick ingenstans, medan många av mina thailändska vänner reste till Japan och närliggande länder förra året! Så låt dem ta ett test från alla resenärer som kommer in i landet, det vore rättvist.

Michael M- (längre, kursiv stil) Nyckelordet här innan allt annat övervägs är ordet "förnyelse". Per definition kommer detta att vara människor som jag själv som har levt året efter den senaste förnyelsen (säkert för närvarande eftersom man inte kan lämna), i mitt fall som pensionär, helt inom Thailand, EXAKT samma som alla thailändska medborgare. Så varje årligt covid-test måste inkludera VARJE ENDA individ, oavsett om det är utländskt eller thailändskt för att det ska bli några tester.

Om bara utlänningar ska riktas (det ordet är medvetet valt) för att ha ett årligt test och inte hela befolkningen av människor som har bott på exakt samma jord de senaste 12 månaderna, VILKEN MÖJLIG SKÄL kan det finnas för att motivera allt relaterat till testning och som du nämnde, alla kostnader? 
Det finns helt enkelt ingen. 
Det skulle då vara rent diskriminerande, vissa kan till och med säga främlingsfientligt och rasistiskt, att en viss grupp människor behandlas otvetydigt och omotiverat både utan anledning och otvetydigt med mindre rättigheter. 
Glen-it kommer inte att stoppa infektioner, det kommer inte att hindra människor från att smittas av viruset och det kommer inte att skydda det thailändska folket. Så det är bara rök och speglar av regeringen att se bra ut. Jag kommer att göra det om det krävs enligt lag för att få visum, annars kommer jag inte bry mig. 
Michael-För personer bosatta i Thailand är detta ingen mening alls. Det skulle vara bra för bara några dagar och medför ingen garanti in i förlängningsperioden. Det lägger bara till kostnader på pappersjakten som är så älskad av tjänstemän och deras ekonomiskt anslutna agenter.
Ronald DI tycker att vi ska vänta tills alla krav är klart definierade. Det nämndes i en daglig covid-sändning, det var för utländska medborgare som vill ha eller förnya ett arbetstillstånd. Ingenting nämndes om andra typer av visumförlängning. Det får dock tiden utvisa.
John J-Varför ska man betala för det om man betalar skatt och socialt här??
Dan R-Alla blir upprörda över ingenting. Dessa tidningsförändringar gäller för läkarintyg som krävs av migrerande arbetstagare, inte för förlängningar av O-visum för icke-invandrare.
Dean D-Om de använde ett test som faktiskt kunde detektera levande RNA från coronaviruset, vilket tyder på en aktuell infektion, så skulle jag vara villig att överväga det. Tyvärr är just nu de nuvarande PCR-testerna allmänt accepterade för att vara olämpliga för ändamålet. De nuvarande PCR-testerna upptäcker levande eller dött RNA. Dött RNA kan finnas kvar i kroppen under lång tid efter att du har slagit och återhämtat dig från en infektion, därav ett så stort antal personer som testar "positivt" när det i själva verket är ett falskt positivt. Användningen av dessa tester kommer att resultera i att tusentals människor på ett felaktigt sätt tvingas in i dyr karantän utan att bli genuint infekterade.
Sarah W-Det är inte värt papperet det är skrivet på. I samma sekund som du testas kan du röra vid en infekterad yta eller bli hostad på och bli infekterad. Vad är poängen med att tvinga människor till ett sjukhus när människor ska isolera sig och hålla sig borta från riskfyllda platser? Jag måste gå och kolla upp en skada och gå till tandläkaren och jag har blivit tillsagd av en doktor att inte gå just nu, så att tvingas gå på ett test går helt emot det som rekommenderats för det senaste året

Phil-In Dubai testas du vartannat år för HIV tillsammans med ett fullständigt hälsotest som en del av din visumansökan som betalas av din sponsor eller arbetsgivare. För att hantera en viral fråga som vi har nu är det viktigt att få bästa möjliga data för att kunna leverera en plan för att innehålla den. Thailand har helt enkelt inte gjort tillräckligt med tester. Thailand har absolut ingen aning om hur långt och brett viruset har spridit sig. Även nu vid de interprovinsiella kontrollpunkterna är det bara temperaturkontroller för bilister. Inte bra om man är smittad men inte visar några symtom. Du vinkas igenom och kan skicka det vidare till hundratals andra människor. Borde ha satt upp testcenter vid kontrollpunkterna. Det tar bara fem minuter att göra det. Med bättre data tas bättre beslut. Den andra tydliga frågan är att Thailand ser testning som en chans att tjäna pengar. 181 $ för ett test i Pattaya. I Dubai är det GRATIS vid ankomst, men att lämna det kostar $95. I Uzbekistan är det bara $31. ALLA tre är exakt samma PCR-test!

Det var allt för den här veckan, håll utkik efter morgondagens helt nya talkback!

 

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/