Rayong tillkännager ett nytt fall av Covid – 19, varningar eftersom restriktioner lossnar Covid-19-tester på affärslokaler kan börja

Rayong –

Rayongs folkhälsoavdelning i eftermiddag (27 januarith) tillkännagav ett nytt bekräftat fall av Covid-19 Coronavirus i Rayong.

Rayong har nu totalt 577 fall av Covid-19 med ett dödsfall. Mannen, 45 år, arbetade på en högriskplats i Rayong. Han hade personliga hälsoproblem som avslöjades som diabetes och hjärtsjukdom.

Av dessa 577 är 542 thailändare, medan 35 är utlänningar/migrantarbetare. Av dessa 577 är 551 återvunna.

Totalt har 20,711 XNUMX personer testats under aktivt fall att hitta hittills i provinsen nyligen.

Rayongs guvernör, Channa Eiamsang, sa till lokala medier idag, "Vi kan be om att få ytterligare samarbete från arbetsgivare, entreprenörer och andra för att skapa och samla in en tidslinje för anställda som återvänder till jobbet när vi lossar restriktionerna, för att för att undersöka risken för covid-19-sjukdomen.â€

"Om vi ​​upptäcker att några anställda var i en högriskgrupp, kommer de att uppmanas att kontakta en folkhälsoansvarig för ytterligare screening för potentiella Covid-19-infektioner så snart som möjligt." Eiamsang sa till pressen idag.

"Tack till alla Rayong-folk för att ni hjälper och följer våra förebyggande sjukdomskontrollåtgärder tills situationen med Covid-19 har förbättrats."

"Ett nytt bekräftat fall hittades dock fortfarande i Rayong idag, men provinsen har utfärdat ett nytt tillkännagivande för att lätta på vissa Covid-19-restriktioner genom att tillåta vissa platser att öppna igen." gallerior, massagebutiker och några andra platser från och med igår, 26 januari 2021.

"Därför måste vi vara strängare när det gäller sjukdomsförebyggande åtgärder för att förhindra ytterligare ett Covid-19-utbrott i Rayong." avslutade guvernören.

Det ytterligare fallet spårades till en tidigare patient och, enligt guvernören, hade hon bara en nära kontakt eftersom hon arbetade hemifrån. Hennes nära kontakt, hennes man, har hittills testat negativt och är i karantän enligt Rayong-tjänstemän.

Sändning
Användarrecension
2 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.