Hotell och turistattraktioner har officiellt stängningsorder utfärdat för Chonburi, skolor öppnar officiellt igen nästa måndag

Chonburi-

Chonburi-guvernören ikväll (28 januarith) har utfärdat en officiell order om att tillfälligt stänga alla hotell (såväl som hotellrelaterade platser som pensionat, resorter, etc.) och turistattraktioner (som inte tidigare tvingats stänga av Covid-19-åtgärder) i Chonburi. Vänligen läs längst ner i den här artikeln innan du får panik om orsaken bakom denna beställning.

Stängningen följer på att Chonburis guvernör Phakkhrathon Thianchai denna vecka accepterade en begäran från Eastern Hotels Association om att tillfälligt stänga alla hotell.

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

https://thepattayanews.com/2021/01/26/chonburi-governor-agrees-to-temporarily-close-all-hotels-and-provide-financial-remedies-to-hotel-operators-affected-by-covid-19-coronavirus-still-needs-final-ccsa-prime-minister-approval/

I ordern stod det: "Alla hotell och turistorter, både statliga och icke-statliga, beordras att tillfälligt stänga tills vidare."

"Hotell och operatörer måste hjälpa sina anställda och betona att detta är tillfälligt, menat att hjälpa till med ekonomiskt stöd, så att de inte lämnar provinsen i stort antal."

”Varje hotell- eller turistplatsoperatör som inte vill stänga kan lämna in ett dokument till distriktschefen i området inom sju dagar från nu. De som vill hålla öppet och har kunder eller de som har särskilda skäl att hålla öppet (som karantänhotell) kan göra det men måste informera sina distriktstjänstemän.”

I eftermiddags har Chonburis guvernör Phakkhrathon Thianchai också utfärdat en annan order som tillåter skolor att öppna, vilket vi tidigare rapporterade om igår. Denna order gör det officiellt att alla skolor (tillsammans med handledare, utbildningsinstitutioner etc.) kommer att kunna starta igen måndagen den 1 februari.

Denna beställning beror inte på någon potentiell fara för Covid-19 coronavirus eller förnyad spridning. Ägare av hotell och turistattraktioner som inte tidigare tvingats stänga har bett i flera veckor om formella stängningar från Chonburis regering. Den här ordern är mer av en "symbolisk" stängning och gör det möjligt för både personalen och hotellet att samla in sociala förmåner för den tidsperiod som påverkas av Covid-19-koronaviruset, vilket i huvudsak ger välbehövliga medel till uppskattningsvis 30,000 XNUMX personer som har varit utan arbete sedan slutet av förra året på grund av restriktioner för inrikesresor.

Dessa stängningar kommer inte att påverka någon annan uppmjukning av restriktioner och åtgärder som förväntas ske inom en snar framtid och som nämnts ovan kan hotell och turistattraktioner "välja bort" stängningen om de väljer att göra det. Vi råder dig att kontrollera med ditt hotell om du reser till området inom en snar framtid eller bor i ett för närvarande för att se om de kommer att ske i beställningen. Det är också troligt att hotell kommer att kunna "stänga" men låta nuvarande gäster stanna. Karantänhotell kommer inte att påverkas.

Båda beställningarna träder i kraft omedelbart idag. Beställningen gäller tills vidare.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.