Luftföroreningar av PM2.5-dammpartiklar täpper till himlen och orsakar potentiella hälsoproblem i Bangkok, Pattaya och andra delar av Thailand

FOTO: Thairath

Bangkok -

Bangkoks Air Quality and Noise Management Division rapporterade i morse, den 4 februari, att PM2.5-dammpartiklar har överskridit standarden i flera områden i Bangkok och nått den nivå som potentiellt kan orsaka långsiktiga hälsoproblem.

Enligt realtidsrekordet på avdelningens hemsida, kan luftkvaliteten i 54 områden i huvudstaden börja påverka hälsan, med den högsta PM2.5-nivån mellan 51 och 78 µg/m3.

FOTO: bangkokairquality.com

De områden där mängden PM2.5 överstiger standarden är till exempel Dindaung-distriktet, Prakanong-distriktet, Ratchathewi-distriktet, Dusit-distriktet, Phaya Thai-distriktet, Don Mueng-distriktet, Thon Buri-distriktet, Huai Khwang-distriktet, Ladphrao-distriktet, Lat Krabang-distriktet , Pathumwan District, etc.

Luftkvaliteten i de återstående 19 distrikten ligger stabilt på medelstandard. Lokalbefolkningen rekommenderas dock att minska utomhusaktiviteter, stänga sina fönster för att undvika smutsig utomhusluft och använda skyddsutrustning. De som har symtom på hosta, andnöd eller ögonirritation rekommenderas starkt att stanna inne i lokalerna och avstå från utomhusaktiviteter.

Trots det faktum att öppen förbränning, som tros vara en av de största luftföroreningskällorna, är tekniskt olaglig av myndigheter över hela Thailand, har halten av PM2.5-dammpartiklar och föroreningssmog ännu inte sänkts under de senaste åren .

Luftföroreningarna i Pattaya har också påverkats, med lokala myndigheter som sa att de var medvetna om problemet men hävdade att majoriteten av problemet låg utanför deras kontroll och kom från utanför Pattaya-området.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.