Rayong musikalartister och underhållningsföretagare vädjar till Rayong-tjänstemän att underlätta Covid-19-relaterade stängningar

FOTO: 77kaoded

Rayong –

Igår (4 februarith), träffade 70 Rayong-musikalartister inom underhållningsindustrin Rayongs viceguvernör för att be om att underhållningsföretag skulle öppnas igen i provinsen.

Rayong är den enda "kontrollerade" zonen i Thailand som fortfarande har förbjudit öppnandet av barer, klubbar och andra underhållningsrelaterade arenor. Provinsen har för närvarande gått fem dagar utan ett enda fall av Covid-19 och är klassificerad som en kontrollerad zon som tillåter öppning av nästan alla företag enligt Center for Covid-19 Situation Administration. Däremot kan guvernörer välja att stärka reglerna om de fortfarande är oroliga för Covid-19, vilket Rayong-regeringen har valt att göra.

Pakorn Baanjongratchasaena Na Ayutthaya träffade tillsammans med andra musikalartister i Rayong Rayongs viceguvernör Pirun Hemmarak och Rayongs provinskontrollörs generalchef Pisan Nuengjamnong denna vecka.

Pakorn svarade: "Vi har redan lämnat in ett tidigare klagomål till Rayongs guvernör den 26 januarith. Han har granskat klagomålet och överväger det.”

"Vi vill att finansinstitut ska överväga att pausa indrivningen av skulder. När situationen förbättras vill vi att de ska ge lågräntelån och ha förståelse för den övergripande situationen." Pakorn fortsatte.

"Covid -19-situationen blir bättre i Rayong men provinsen har fortfarande inte beordrat öppnandet av underhållningsföretag. Alla andra provinser i samma skick har tillåtit öppning. Folk åker bara till Chonburi istället för att spendera pengar på våra lokala arenor.” Pakorn tillade.

Pakorn avslutade, "Vi överväger förfrågningarna men vill gå försiktigt och försiktigt fram. Vi förstår företagsägares smärta men det här handlar om allas hälsa.”

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.