Läsartalkbackresultat: Vad bör Thailand göra om Songkran för i år?

 

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en fråga till våra läsare i början av veckan och sedan en vecka senare ger resultatet, lyfter fram olika synpunkter och åsikter om ämnen.

Den här veckan frågade vi dig följande:

 Vad ska Thailand göra åt Songkran i år? Ska det ställas in för andra året i rad? Uppskjuten? Tillåts med regler? Bara traditionella? Etc.

Läsartalkback: Vad ska Thailand göra om Songkran för i år?

Som väntat var detta ett passionerat ämne. Många långvariga ex-pats hatar evenemanget personligen, men många förstår också att det är den största semestern på året för det thailändska folket och den största inhemska turismen (och innan en stor utländsk turism). Miljarder baht görs varje år...men är det på bekostnad av bristen på en traditionell Songkran? Vi bad våra läsare också att tänka på händelsen ur ett större perspektiv och inte bara "om du personligen ogillar det." (Även om jag fick många av dessa svar också) Låt oss se vad ni sa:

Om du fortfarande vill höra av dig kan du svara oss här i kommentarerna, på våra sociala mediekanaler eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com.

Daniel SI är spansk. Vi har försökt rädda företag under julen och nu har vi nästan 40,000 3,000 fler smittade varje dag, cirka XNUMX XNUMX dödsfall i veckan och sjukhus kollapsade (vi är det tredje värsta landet i världen). Och vaccinationer kommer att skjutas upp några månader.
Om det thailändska nyåret inte firas kommer många företag att behöva stänga permanent, men många liv kan räddas. Frågan, även i mitt land, borde vara: Räddar vi företag eller räddar vi liv? Jag har drivit en restaurang och jag vet att svaret inte är lätt. Även om jag vet att många människor kommer att ha det svårt, säger sunt förnuft mig att företag kan återhämta sig men liv inte. Kanske skulle lösningen vara att hjälpa företag att stå emot men hålla dem stängda tills infektionsfrekvensen sjunker.
Jag skulle definitivt inte fira det thailändska nyåret i år.

Andy L-Ta tillbaka Pattaya i linje med resten av landet - endast 13-15 april.
Firandet måste vara traditionellt.
Inga vattenbråk. Och gör detta permanent under de närmaste åren.
Återställ Songkran till vad det är tänkt att vara. Det är inte en möjlighet för tråkigt, aggressivt beteende som det var före Covid.

Denis T-Avbryt det. Alla regler som införs för att begränsa firandet eller göra det till en traditionell fest kommer att ignoreras. MES

Clifford K- Även om de försöker ha en dämpad version med regler kommer de bara att brytas. Det är särskilt sant med tanke på året med restriktioner här det senaste året och ingen Songkran förra året. Om du tillåter Songkran i år så är jag rädd för en stor avslutningsfest av många.

Damien R-Det finns inget sätt i helvetet att de kommer att kunna ha en traditionell Songkran, speciellt de yngre thailändarna. Om det ges chansen kommer det att bli en absolut stor fest (som nyår var i Bangkok och Chiang Mai, men stängdes i Pattaya) och även om jag inte tror att Covid är utbredd här och befolkningen verkar mestadels asymtomatisk är det förmodligen bättre att vänta. Å andra sidan, den enda anledningen till att de lyckades avbryta det förra året var utegångsförbud, ett försäljningsförbud för alkohol i hela landet (minns du det?), reseförbud, hot om nöddekret, bussar stängda, checkpoints överallt, etc. Det händer inte i år så du kommer sannolikt att få miljoner (som vanliga år) på väg för att åka till sin hemprovins och besöka dem, särskilt från Bangkok. Det är ett svårt beslut. Jag skulle säga att det enda realistiska alternativet är att ställa in de stora festerna och evenemangen (inklusive den sista dagen i Pattaya, vilket även de flesta ex-pats gillar, med det stora strandvägsfirandet) men tolerera de mindre evenemangen och festerna inom rimliga gränser.

Ken T-Det är för tidigt att fatta något bestämt beslut ännu med potentialen för framtida covid-utbrott.

Mike R-No åtta dagar av det i Pattaya. Gör endast de nationella dagarna (13-15), inga större fester eller evenemang eller firanden, inget Beach Road-evenemang med hundratusentals, inga stora fester på Central Festival, etc. Jag tvivlar dock på att du kommer att kunna helt förbjuda vattenkastning så låt de små barerna spela om de vill, begränsa ytorna eventuellt till de mindre soisarna i tre dagar, bara eftermiddagar och inte kvällar. Fokusera på den traditionella aspekten, men acceptera att några vattenstrider kommer att äga rum. Jag hatar evenemanget, men jag ser också att det är en stor inkomst för VISSA företag, och de behöver det verkligen.

Vincent W-Avbryt igen. Det var en nödvändig åtgärd förra året och är det fortfarande. Inte tillräckligt många kommer att vara vaccinerade då för att spela roll. Det kunde INTE finnas en större "superspridare" av Covid än Songkran. Dessutom kommer 10-tals tusentals ex-klappar som lämnar Thailand för detta löjliga firande att sitta fast här, oförmögna att lämna. Kom ihåg att många ex-pats är i högriskgruppen.

Joey S-Låt det hända

David B-Skjut upp det. Alltid varit galen att spola bort allt det dyrbara vattnet under torrperioden... kanske ett bra tillfälle att skjuta upp det till senare på året

Peter H-Det kommer sannolikt att skjutas upp. Hur som helst, det är det sista som behövs just nu när första prioritet är att hålla nere ärendesiffror och att öppna upp turismen.

Richard J-IMO Det bör gå vidare som det normalt skulle kunna åka COVID-tåget för alltid 2021 är det dags att kliva av.

Brian S-Jag är personligen ingen stor älskare av Songkran-vattenstrider. Med den nuvarande Covid-krisen fortfarande dominerande tror jag att den gamla traditionella Songkran är det bästa alternativet. 

Sid J-Det är förmodligen bäst att avbryta tills vi är fria från Covid, det behöver bara ett par infekterade människor mingla där för att få tillbaka en ny låsning, låt det bara vara ett år till.

Tim W-Öppna upp och låt alla ha det trevligt

Nik H-Om det går framåt, då måste det kontrolleras, etc, och begränsas till ett par dagar, som i Phuket. De fortsatta två veckorna som pågår i Pattaya skulle vara en dum idé i det rådande klimatet.

Mike S-Med inga turister i stort antal förväntade förrän det tredje kvartalet skulle jag säga att det bara är ett tredagars helgevenemang. Inhemska turister kommer att dyka upp och boka hotell. Börjar 10, slutar 6.

Vi kommer att ha en ny läsarfråga till dig imorgon, tack som alltid för dina åsikter och tankar!

 

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/