Bangkoks gatukock Supinya ‘Jay Fai’ Junsuta får nya utmärkelser

Bangkok-

Redaktörens anmärkning: Följande är ett pressmeddelande från Thai Tourism Authority. Deras tankar är deras egna.

 

Thailands turistmyndighet (TAT) är glada över att kunna meddela att Bangkoks kändis street food-kock, Ms. Supinya ‘Jay Fai’ Junsuta, nyligen utsågs till vinnare av ‘Icon Award for Asia’ i Förutom att hennes matställe fick utmärkelsen "Asiens 50 bästa restauranger 2021".

Inför tillkännagivandet av Asiens 50 bästa restauranger 2021 den 25 mars 2021 avslöjade organisationen 50 bästa den första av sina förutannonserade utmärkelser. Supinya "Jay Fai" Junsuta, som röstades fram av experter från hela Asien, prisades med det prestigefyllda Icon Award, medan hennes butiksbaserade restaurang i butiksstil i den thailändska huvudstaden utsågs till en av "Asien". s 50 bästa restaurangerna 2021’.

Dessa senaste utmärkelser bidrar bara till hennes växande status som superstjärna. År 2018 uppmärksammades Jay Fai med en stjärna i den första Michelin-guiden Thailand någonsin i färd med att bli den tidigaste thailändska street food-restaurangen att ta emot äran.

Med det kom uppmärksamheten från världens kulinariska media och den medföljande kavalkaden av globala matälskare, som alla vallfärdade till Bangkok för att prova hennes berömda Khai Chiao Pu (krabbaomelett). Inbunden som en tamagoyaki-omelett i japansk stil innehåller den nästan ett halvt kilo färskt krabbkött och kostar 1,500 50 Baht per portion (XNUMX USD).

Andra favoriter inkluderar Phat Ki Mao Thale (fyllda nudlar med skaldjur) och hennes egen innovation: en torr Tom Yam. Det sistnämnda är särskilt anmärkningsvärt, eftersom det bibehåller de sura, söta, salta och kryddiga smakerna från den ikoniska soppan och ombildar dem för att skapa en maträtt utan buljong som inte skulle vara malplacerad på den mest eleganta menyn för fina restauranger.

Det är bara passande att Jay Fai efter att ha mottagit en Michelin-stjärna också skulle vara med i en Netflix-dokumentärserie "Street Food Asia", vilket leder till ännu mer exponering än hon någonsin drömt om möjligt. Det betyder också nu att hennes legion av lojala kunder nu måste boka bord i förväg via e-post.

I år kommer den virtuella ceremonin för Asiens 50 bästa restauranger 2021 att streamas live på Facebook och YouTube den 25 mars.

På grund av det aktuella covid-19-utbrottet är internationella resor för närvarande begränsade. Men detta pressmeddelande är tänkt att tjäna som en inspiration för framtida resor till Thailand när pandemin har tagit slut.

Foto: Michelin Guide Kalifornien

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/