Lokala invånare hjälper behövande i Pattaya under Covid-19-krisen

Pattaya, Thailand-

Ett utländskt par i Thailand har delat ut hundratals måltider ur egen ficka i Pattaya-området under den senaste veckan, och hjälpt de många människor som fortfarande kämpar med ekonomin, arbetslösa eller till och med hemlösa i Pattaya-området.

Pattaya och Chonburi drabbades av en månad av Covid-19-relaterade stängningar från 30 december till 1 februari 2021, efter att ett stort kluster av fall, det första på över sex månader, dök upp i provinsen, som ursprungligen härrörde från ett stort kluster vid en skaldjursmarknaden i Samut Sakhon som sedan spred sig till illegala spelanläggningar i Rayong och Chonburi.

Som ett resultat var tiotusentals återigen arbetslösa när regeringen svarade genom att stänga "högrisk"-företag som nöjesställen, som är en majoritet av verksamheten i Pattaya. Dessutom infördes resebegränsningar till och från provinsen, vilket förlamade till och med företag som kunde öppna och besöksnäringen som hotell och inhemsk turism. Detta var efter att många av dessa företag hade sett ökande mängder kunder och framgångar under hösten och fram till början av december förra året, främst på grund av inhemsk turism på helgerna.

Paret, som heter Eric och Maggie, finansierade verksamheten med egna medel och delade ut hundratals måltider på Xiao Long Kan bredvid Soho Town, (Chinatown), i norra Pattaya.

Hundratals måltider delades ut till de som behövde dem. Eric sa till The Pattaya News att det inte handlade om erkännande eller för ett stort företags eller saks räkning, han och hans flickvän ville helt enkelt hjälpa dem som inte kunde hjälpa sig själva i dessa svåra tider.

Tack för att du hjälper det lokala samhället Eric och Maggie!

 

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/