Pattayas nöjesställen ber Chonburi guvernör och CCSA att tillåta barer och nattliv att öppna till minst midnatt

Pattaya-

Operatörer av nöjesställen i Pattaya har begärt att Chonburi-guvernören samarbetar med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) för att ändra provinsen från "Orange" till "Gul" på det nationella färgkodade systemet och tillåta nöjesställen att öppna till kl. åtminstone midnatt.

Chonburi är för närvarande klassificerad som en orange kontrollzon, vilket tillåter nöjesställen att endast vara öppna till 11:00. Om provinsen utsågs till en "gul" zon skulle provinsen få öppna nöjesställen till åtminstone midnatt. Provinsen har haft noll fall av Covid-19 på 11 dagar och 1 fall under de senaste tre veckorna, direkt kopplat till ett tidigare kluster i december utan andra nära kontakter infekterade. Banglamung, Pattayas hem, där de flesta nöjesställen är baserade, har gått nästan en månad med noll fall av Covid-19.

Mrs. Alisa Hamilton, ägaren till Lisa Guesthouse & restaurant som ligger i Soi Wat Boon Kanjanaram nära Jomtien Beach sa till The Pattaya News, "Även om vi har tillåtelse att öppna till 11:00 så hjälper det oss inte mycket eftersom de flesta av våra Thailändska och utländska kunder föredrar att gå ut sent på kvällen.”

”Vi hinner bara serva kunder ungefär en till två timmar innan barer måste stänga baserat på när folk slutar jobbet och kan gå ut. Våra utgifter är fortfarande höga och vi började återhämta oss inför den andra omgången av Covid-19 i slutet av december.”

"Personligen finns det inga vetenskapliga bevis för att viruset inte sprider sig mer efter midnatt, varför måste vi stänga vid 11:XNUMX? Människor kan och blir lika berusade tidigare, den tidigare stängningen är inte meningsfull för en stad och ett område som är beroende av nöjes- och nattlivsställen för mycket av sin ekonomi.” tillade Alisa.

"Vi vill att guvernören och CCSA ska vara vänliga mot oss och hjälpa oss genom att förlänga minst en timme till till midnatt. Detta kommer att göra en betydande skillnad. Nyligen fick närbutiker hålla öppet hela natten igen (de var tidigare stängda över natten också) och nu lämnar folk bara baren och sitter utanför 7-11 eller Family Mart från 11:00 till midnatt, vilket gör att vi förlorar pengar .” sa Alisa.

Chonburis folkhälsokontor har rapporterat noll nya bekräftade fall av Covid – 19 under elva dagar i rad och är fortfarande klassade som en orange zon. Bangkok är fortfarande en röd zon och barer och nattliv är fortfarande stängda i staden. Rayong öppnade nyligen sina nöjesställen igen för några dagar sedan.

Pattaya News noterade att stängningstiden kl. 11 bestäms av CCSA (Centre for Covid – 00 situation) inte den lokala guvernören, även om guvernören kan begära att en zonstatusändring ska beaktas. CCSA har inte angett när de planerar att granska provinsbeteckningar och färger för närvarande. Pattaya är faktiskt tekniskt sett en speciell administrativ zon där öppning efter midnatt i allmänhet är tillåten, men detta gäller inte under en nödsituation.

Den här veckan gjorde polisen i Nongprue en razzia mot en ölbar i Nongprue för att ha kränkt order från Chonburi Covid och Thailands nöddekret om att öppna efter den lagliga stängningstiden kl. 11:00. 28 personer hade gripits.

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

https://thepattayanews.com/2021/02/10/28-people-arrested-in-banglamung-beer-bar-for-being-open-past-legal-closing-time-of-1100-p-m/

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.