Feature: En tillbakablick på den här veckan förra året i Pattaya och Thailand nyheter

 

Följande är en ny funktion som kommer att ansluta sig till våra andra återkommande veckofunktioner som Reader Talkback, Editorials, En titt på kommande vecka i nyheter och sammanfattningar av de bästa nationella och lokala berättelserna.

Det här nya avsnittet, som vanligtvis kommer att publiceras på torsdag, tar en tillbakablick på nyheter från samma period förra året (och ibland olika tidsfönster, som sex månader eller tre månader) för att se hur saker och ting har förändrats, uppföljning av utvecklingen av berättelser, samt titta på potentiellt brutna löften eller saker som inte ägde rum.

Eftersom vi publicerar dussintals artiklar i veckan är detta ett snabbt sätt för människor att ta en titt på vilka de största berättelserna var för ett år sedan, som valdes av vår redaktion, och hur de påverkar oss idag och relaterar till aktuella nyheter. De är inte i någon speciell ordningsföljd.

  1. Thailands turistminister driver idén att tillåta nattlivet i nöjesområden att öppna till 4:00

Nu, ett år senare, på grund av Covid-19, stänger vi klockan 11:00 med olika grupper som kämpar för att tillåta en senare stängning. Inte något folk kunde ha föreställt sig då, särskilt i Pattaya.

Thailands turistminister återkommer med idén om att hålla barer lagligt öppna till 4:00 för att hjälpa turismen

  2. Blomstersäljare rapporterar livliga affärer för Alla hjärtans dag

I år rapporterar blomförsäljare om en förlust på 50 % år över år, främst på grund av brist på turister och mindre lokala thailändska invånare.

Blomsterförsäljare säger att affärer är bra för alla hjärtans dag i Pattaya när invånare och turister firar kärlekens dag

3. LPGA Golftour inställd på grund av Covid-19, uppskjuten till 2021

Nåväl, det hände inte i år heller. Detta evenemang är ett stort årligt evenemang för Pattaya och driver mycket pengar till turism och sportturism i synnerhet, men är fortfarande i limbo på grund av Covid-19. Förhoppningsvis kan den komma tillbaka 2022.

LPGA golfturné i Pattaya inställd av arrangörer på grund av ny rädsla för coronaviruset

4. Motorbåtskollision i Phuket skadar 22, dödar två ryska barn

En viktig nyhet före Covid-19 dominerade nyheterna och utlöste olika krav på reformer och förändringar. Men innan det kunde hända slog Covid-19 till och stängde i princip hela branschen.

Motorbåtkollision i Phuket dödar två ryska barn och skadar minst 22

5. Massskjutning i köpcentret Korat

Vi tog upp detta i en separat artikel tidigare i veckan, men detta var i särklass den största händelsen som ägde rum den här veckan förra året. Här är en ledare vi skrev om evenemanget.

Redaktionell: Varför vi inte ska glorifiera eller ge erkännande till skytten i den tragiska Korat-masskjutningen

Det var allt för den här veckan, vi tackar dig som alltid för att du läser The Pattaya News!

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/