Thai CCSA planerar att "granska" karantän från riskabla länder, eventuellt öka till 21 dagar för att stoppa sydafrikansk variant

Thailand-

Vid en presskonferens i morse meddelade Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) att de planerar att se över karantänsreglerna för människor som kommer in från riskabla länder där en sydafrikansk variant av Covid-19-viruset har orsakat oro från många epidemiologer.

Dr Apisamai Srirangsan, biträdande talesman för CCSA, uppgav att detta följer fallet med en thailändsk medborgare som repatrierades från Tanzania som testade positivt för den sydafrikanska varianten. Patienten är asymtomatisk och i karantän och ingen risk för allmänheten.

Den sydafrikanska varianten, enligt Apisamai, har visat minskad effekt för vissa vacciner på marknaden och verkar också sprida sig mycket lättare än andra stammar. Detta betyder dock inte att stammen är mer dödlig.

Dr Apisamai uppgav att CCSA kommer att se över karantänsreglerna vid möten denna vecka och överväga ett förslag om att öka karantänen för de som reser in i Thailand från 14 dagar till 21 dagar från "riskfyllda länder och människor med den sydafrikanska varianten." Hon lämnade inte en lista över de länder vid tidpunkten för presskonferensen som skulle övervägas för längre karantäner.

Pattaya News noterar att detta bara är ett förslag för närvarande och kan eller kanske inte blir en regel.

Sändning
Användarrecension
3.25 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/