UPPDATERING: Pattayas åklagare arbetar med offer och polis om påstådd bedrägeri som involverar tidigare Pattaya biträdande bankchef

Pattaya-

En framstående åklagare i Pattaya ska enligt uppgift arbeta med ett stort ärende som involverar en före detta biträdande chef på ett lokalt bankkontor där mestadels utländska offer, tillsammans med deras thailändska fruar, påstås ha förlorat miljontals baht.

Flera utlänningar och deras fruar i Pattaya hade lämnat in anmälningar till Pattaya-polisen och anklagat en biträdande bankfilialchef i Pattaya-området för att ha fått dem att förlora betydande summor pengar på grund av påstådda bedrägerier och bedrägerier.

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

Flera invånare i Pattaya lämnar in anmälningar till Pattaya-polisen och anklagar lokal biträdande bankchef för bedrägeri som uppskattas till miljontals baht

Idag (16 februarith), träffade flera rapporterade offer åklagaren, Sakda Klairomsai, vid Pattayas allmänna åklagarkontor tillsammans med Pattayas polischef överste Pisit Poonsarp som enligt uppgift har lovat offren tidigare att han skulle hjälpa dem så mycket han kunde med fallet och situation.

Sakda sa till The Pattaya News, "Bankledningen hade redan lämnat in en stämningsansökan och ett klagomål för att arrestera den misstänkte, Mr Chaiyasit, för påstådd stöld."

"Han har anklagats för att ha stulit bankböcker och viktiga dokument. Han har suttit i fängelse i flera veckor nu och har nyligen nekats borgen eftersom han anses vara en flygrisk. Han är fortfarande fängslad och under observation."

”I det här numret finns det ett 30-tal olika fall totalt med flera offer där dessa fall snart kommer att åtalas. Det finns en mängd olika bedrägerier och bedrägerier som den misstänkte enligt uppgift har använt och därför måste vi lämna in dessa ärenden oberoende.”

”Vi har redan kontaktat banken om hur de kan kompensera offer som verkligen behöver sina pengar tillbaka omedelbart, särskilt för de offer som är sängliggande och sjuka. Banken har sagt att de fortsätter att undersöka frågan."

"Vi kommer att uppmana utredarna att arbeta snabbt och noggrant med detta eftersom några av offren enligt uppgift har förlorat hela sitt liv." avslutade Sakda.

Pattaya News noterar att på grund av den pågående polisutredningen och rättsliga åtgärder kunde bankens namn och exakta plats inte namnges för denna rapport, även om namnet på den misstänkte har släppts av Pattaya Police.

Berättelse av The Pattaya News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.