Iransk medborgare greps i Nan-provinsen efter att ha blivit efterlyst på Interpol-ordern för att han påstås vara en flykting från Iran

Nan-provinsen –

En iransk medborgare tillfångatogs i Mueang Nan-distriktet, Nan-provinsen, förra måndagen den 15 februari, efter att ha blivit efterlyst enligt en Interpol-order och påstås ha flytt till Thailand som en brottsling på flykt.

Den 41-årige misstänkte, Amir Fallahi Serish, hade enligt uppgift lämnat Iran och begärt tillstånd att stanna från provinsens tjänstemän i den norra provinsen av Thailand innan Interpol-ordern utfärdades, enligt immigrationspolisen.

Utredningen och identifieringsspårningen började dock när Nan-provinsens immigrationskontor fick ett meddelande från IR Irans ambassad och Immigration Bureau of Investigation om att Amir var en kriminell flykting och efterlyst av polisen i sitt hemland. Pattaya News noterar att trots förfrågningar så klargjordes inte de exakta anklagelserna som Serish eftersöktes för i Iran av thailändska eller iranska myndigheter.

Immigrationspolisen ska ha använt ett "smart bil"-fordon för immigration utrustat med ansiktsigenkänningskameror för att identifiera den misstänkte innan de arresterades på måndagen runt klockan 11:30. vid en parkeringsplats i Chaisathan Subdistrict.

Amir fördes till immigrationskontoret innan han överfördes till justitieministerns utrikeskontor och relevanta myndigheter för att utlämna den påstådda brottslingen till sitt hemland för rättsliga förfaranden.

Amir släppte inget uttalande till thailändsk press och det är okänt om han har begärt amnesti eller vädjar om att stanna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock, eller tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om att vi marknadsför ditt företag, evenemang, välgörenhet eller lokal sport, etc? Mejla oss på Sales@ThePattayaNews.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.