Pattayas borgmästare ber ägarna av nöjesställen om tålamod med tanke på senare stängningstider, betonar att han förstår den svåra situationen

Pattaya, Thailand-

Pattaya Citys borgmästare, Sonthaya Khunplume, har bett Pattaya Citys företagare om tålamod med tanke på senare stängningstider, och säger att han är väl medveten om hur svår den nuvarande tiden är för redan ödelagda nattliv och nöjesställen.

Detta uttalande följer a liknande uttalande från Pattayas polischef tidigare i veckan som dessutom betonade att polisen inte skapade de nuvarande reglerna utan att de skulle upprätthålla dem varje natt. Under nuvarande restriktioner för att hjälpa till att kontrollera den potentiella spridningen av Covid-19, har Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i Bangkok tilldelat lagliga stängningstider till provinser baserat på ett färgkodat "risk"-system.

  Stängningstiden för Pattayas barer och nattliv är, vid presstid, 11:00. Traditionellt är Pattaya en speciell administrativ zon och stadens ledning och borgmästare har möjlighet att ställa in sina egna timmar, vilket vanligtvis har varit fram till de allra tidiga morgontimmarna beroende på vilken del av staden. Pattaya är välkänt för turism, nattliv och underhållning och den speciella zonstatusen tillåter dem att hålla öppet senare än större delen av landet för att locka turister. Pattaya är beroende av turism för cirka 80 % av sin BNP.

Men på grund av nöddekretet för att kontrollera Covid-19-koronaviruset är Pattaya för närvarande under jurisdiktionen av nationella lagar och CCSA-reglerna. Traditionellt har till och med de "inställda stängningstiderna" från 1:00 till 3:00 i bästa fall varit väldigt löst upprätthållna och tillåtits hålla öppet senare i princip på grund av stadens karaktär som en nattlivscentrerad ekonomi. Tyvärr har detta inte varit fallet under den senaste veckan eller så eftersom polisen har varit runt nattetid i de populära nattlivsområdena och stängt populära platser ordentligt ibland till och med långt före 11:00. En del av detta härrör från virala videor som gick på nationell Thailändsk tv som visar nattklubbar öppna till mycket senare än den lagliga tiden, vilket gör vissa upprörda i andra delar av landet eller de i "röda zoner" som Bangkok, där nattlivet fortfarande är lagligt stängt på grund av färgkodningen.

Företagsägare i Pattaya har under tiden vädjat till stadens ledare att tillåta dem att hålla öppet till åtminstone midnatt, och hävdat att de har lidit tillräckligt mycket med att inga utländska turister tillåts utan två veckors karantän i nästan ett år på grund av gränsstängningar och en ny omgång av Covid-19-infektioner i Thailand stänger nöjesställen i ytterligare en månad utöver nästan fyra månader förra året. Thailand ger inte omfattande ekonomiskt stöd till de företag som drabbats av de beordrade stängningarna, även om Pattayas borgmästare har sagt att staden fortfarande undersöker alternativ. De hävdar också att den tidiga stängningen avskräcker inhemska turister att komma på besök och att många lokala invånare inte ens gillar att gå ut över natten förrän efter 10:00

Borgmästaren säger att han förstår synpunkterna från städernas stora underhållnings- och gästfrihetsindustri och har bett om tålamod, men har för närvarande uppmanat ägarna att inte bryta mot reglerna, även om det var allmänt accepterat tidigare, eftersom det kan orsaka situationen att hålla längre med tidiga stängningstider. Många ställen, noterar The Pattaya News, har valt att inte öppna alls förrän senare stängningstider är återställda, och säger att de inte kan göra vinst i den nuvarande miljön.

På den ljusa sidan är CCSA inställd på att granska zonstatusfärger och situationen kring restriktioner i morgon vid en förslagsutfrågning, med ett sista möte på måndagen den 22 februari. Detta kommer sannolikt (men inte garanterat) att se Pattaya sjunka till en "gul" zon och tillåta minst en extra timme för nattlivsställen.

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/