Stränderna i Pattaya och Jomtien rankas bland de tio bästa stränderna i östra Thailand av miljödepartementet

Pattaya, Thailand-

En framstående stadsledare i Pattaya meddelade i går, den 16 februari 2021, att stränderna i Pattaya och Jomtien har rankats bland de tio bästa stränderna av Department of the Environment för Region 13 (Chonburi och de östra provinserna) som enligt uppgift har granskat alla stränder i den östra delen av landet. del av Thailand.

Tillkännagivandet gjordes av Manot Nongyai, vice borgmästare i Pattaya City, som gjorde uttalandet vid en intervju på Pattaya Beach. Granskningsperioden löpte från 2018-2020.

Priset baserades på flera kriterier enligt Nongyai:

1. Aktivt deltagande i strandturism och marknadsföring från lokala tjänstemän

2. Bevarande av strandmiljön, inklusive med avseende på erosion

3. Skapa medvetenhet om miljö- och bevarandefaktorer, inklusive hotade vattenlevande djur.

4. Lösa miljöklagomål från relevanta myndigheter och organisationer

5. Stödjande information från miljödepartementet

6. Partnerskap med andra sektorer och byråer för att driva budskapet kring bevarande och övergripande PR

Herr Nongyai sa att han var mycket stolt över det arbete staden hade gjort på stränderna, särskilt under det senaste året och Covid-19-pandemin som, enligt honom, har sett en betydande miljömässig "återhämtning" på grund av brist på turister, motorbåtar, trafik och andra framträdande faktorer. Han betonade att det fortfarande finns mycket att göra, med hänvisning till utbyggnaden av Jomtien Beach i Na Jomtien-området för att bekämpa erosion, renovering och förbättring av Pattaya Beach som inkluderar bättre landskapsarkitektur och offentliga toaletter, och förbättringar av livskvaliteten som involverar dränering, men betonade arbetet hade kommit långt och fortsatte.

Som en notering, den fullständiga listan över stränder som vunnit utmärkelser från Department of Environment (DOE) avslöjades inte omedelbart av Mr. Nongyai under pressavslöjandet. Vi kommer att uppdatera den här artikeln när den informationen ges som den har begärts från DOE.

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/